ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Den här måndagen har vi fått ihop en kort liten Bredsida. Men kanske ändå bättre än inget, som det heter. 

Tobias Edenvik är klar för en fortsättning som tränare i Vårgårda IK. Parterna är överens om ett tvåårsavtal, vilket ger klubben både arbetsro och kontinuitet.

Tränarpåskriften betyder också att Peo Häggström får tid till att arbeta med spelartruppen. Där har tunga namn som Daniel Olafsson, Niklas Eriksson, Albin Gashi och Hassan Najafi redan kritat på. Extra roligt är det också att VIK-produkten Carl Svensson signat nytt tvåårsavtal.

För den som vill veta mer om hur Peo Häggström och VIK jobbar för att få fram egna produkter till A-laget och hur de ser på eventuella nyförvärv påminner jag om Tifosipodden från förra veckan. Avsnittet finns att lyssna på här. 

……………

Förra veckan skrev vi om att Andreas Johansson tvekade om en fortsättning i Alingsås IF. Nu har samme Johansson – enligt Alingsås Tidning – bestämt sig för att det definitivt är färdigspelat på Mjörnvallen.

Samma tidning uppger också att AIF letar två-tre färdiga spelare från Göteborgshållet som går rakt in i truppen. Det har surrats om namn som Tobias Hysén, men även om det inte bli av den kalibern pratar vi nog starka förstärkningar i alla fall. Och jag gissar också att Niklas Klingbergs kontaktnät är användbart i den här rekryteringen.

……………

I fredags avslöjade vi att Långared och Sollebrunn högst troligt har ett gemensamt lag i division 6 nästa säsong. Den såg jag ärligt talat inte komma, även om den rent geografiskt är klart mer logiskt än om Långared och Mjörn gått ihop under samma paraply. Det samarbetet var ju – enligt Patrik ”Kula” Karlsson – en bit på väg innan det sprack. Läs mer om samarbetet här.

……………

Om VIK hör sig för hos Jocke Berg är det helt på sin plats i min bok. Om Berg då tackar nej är det inte heller speciellt konstigt. Men att han – enligt rykten som nått mina öron – funderar på att avsluta sin karriär vore det desto mer oväntat. Även för AIF som säkerligen räknat med Jocke Berg på den fortsatta resan. Det är ju egentligen nästa år han behövs på riktigt, fyran kunde nog grönvitt ha klarat av utan den värvningen. Men om jag ska gissa – och det får jag ju – så tror jag att Jocke Berg kommer finnas med när AIF spelar premiär i trean till våren.

……………

Alingsåsaren Magnus Zachrisson fortsätter inte som tränare i Främmestads IK. Undra om något lag från våra trakter hugger på honom?

……………

IFK Tidaholm – från Gerdskens och Holmalunds serie – lyckades slå ut Skoftebyn i det avgörande kvalsteget mellan tvåan och trean. Det betyder sannolikt att VIK får möta Tidaholm medan HIF och GBK får ta sig an Skofta nästa säsong.

……………

Efter en höst av repetitioner är det på lördag dags för premiär. Både för årets uppsättning av den lokala kabarén och för J. Mökander på scen. Efter att ha tackat ja på en förfrågan redan i våras finns det nu ingen återvändo. Det är helt enkelt bara att gilla läget och köra. Som vilken fotbollsmatch som helst.

……………

Ni vet väl att silly season-sidan är i full gång. Ni hittar den här, och ni vet ju självklart om att alla tips mottages tacksamt.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

 

Lämna en kommentar