ANNONS:
ANNONS:

En ny Bredsida

Även den här måndagen bjuder vi på en liten Bredsida.

Fredagens derby i femman blev jämt och tufft och slutade med delad pott. Säven/Hol såg ut att gå mot en trea men Annelund jobbade fram en straff i slutet och Gabbe Holmén räddade en pinne från elva meter. Det betyder att båda lagen tappade mark i jakten på topp två, där Annelund nu sannolikt har för långt upp. Chansen finns fortfarande för Säven/Hol, men då måste segrarna börja komma igen efter nu tre raka utan vinst.

I samma serie tog HSK och ny viktig seger när man – trots en tidig utvisning – vann med 3-1 mot Sandhem. Starkt gjort och nu ser det något ljusare ut i tabellen, även om det är fortsatt knallhårt runt kvalstrecket.

VIK FK kryssade hemma mot bottenlaget Rångedala och jag tror att det resultatet visar att årets upplaga av FK helt enkelt är färdigt för att hålla som topplag i femman över en hel säsong.

………….

I Alingsåssexan studsade ÖSK tillbaka efter en tung period. Veteranerna Zerdest Saleh och Markus Larsson blev hjältar när man något oväntat besegrade serieledaren Töllsjö.

Nu är ÖSK med i kampen om kvalplatsen på allvar även om Mjörn nu har greppen om andraplatsen. I helgen hade Ahmad Al Nis stor show med sex mål när Mjörn slog Borås GIF med hela 10-1 och nu är man faktiskt bara fyra poäng efter Töllsjö.

Södra Härene hade en hektisk helg när man först klarade 1-1 mot Savana och sedan slog Hemsjö med 3-2 i söndagens grannderby. Häras gubbar slutar inte att imponera bara för att de blir gråhåriga, det är tydligt.

Frisco lirade mot topplaget Hedared och räckte där inte till utan föll med 2-0. Utöver att det var synd för Frisco var det även synd för ÖSK och Mjörn.

………….

Alingsås FC är nu endast en seger ifrån att avgöra division 1 även i teorin. Efter 3-2 borta mot Gauthiod leder man med elva poäng med fyra matcher kvar.

Frisco däremot föll mot ännu ett topplag. 0-1 hemma mot Rössö var en förlust med flaggan i topp, men kanske ändå ytterligare ett tecken på att Frisco inte riktigt räcker ända fram mot de bästa lagen i serien.

Noterbart är att Katti Ölvebo skulle ha gjort sensationell comeback i Frisco men drog sönder ljumsken på uppvärmingen. Tråkigt efter att ha krigat sig tillbaka från en trasig korsband.

………….

VIK föll med klara 3-0 borta mot topplagen Stenungsund. Så klart inget att säga om även om någon skräll eller oväntad poäng kanske kommer att krävas under hösten för att VIK ska slippa kvala för överlevnad. Men Stenungsund på bortaplan var nog ändå inte rätt match för det.

………….

Holmalund tog en imponerade trea när André Nilsson sänkte serieledaren Ahlafors på egen hand. Tre mål och en assist blev det när HIF vann med 4-2 och fortsätter hugga om kvalplatsen.

GBK vann en tät match mot Falköping med 2-1 och är två poäng före Holmalund men också två poäng bakom Skoftebyn som just nu har kvalplatsen. Tror det blir race ända in i mål om den där andraplatsen.

Oliver Östlind blev stor hjälte när han avgjorde ödesmatchen mot Mellerud från straffpunkten. Nu har AIF 25 poäng vilken sannolikt räcker för att undvika nedflyttning, även om det kan behövas någon seger till för att slippa kvala.

………….

Alingsås KIK vann knappt i söndagens match sitter fortsatt i förarsätet i kampen om seriesegern. Men det är jämt i toppen så det är leverans varje match om det ska hålla hela vägen.

I samma serie tog SAIK/SMSK en ny seger och nu är kontraktet nog säkrat. Tyngre för ÖSK som halkat ner under strecket och nu ligger riktigt brunt till.

………….

För egen del var det match mot Lödöse/Nygård med SMSK i fredags. Det var länge sedan jag var så irriterad på min egen insats efter en match som jag var då. Hade åtminstone fem bra målchanser, men lyckades inte förvalta en enda. Tur att Pontus Ahlin är fortsatt het så vi fick med oss en poäng, även om vi sett till matchbild och antal chanser skulle haft tre. Men det är bara att putsa upp sina copa och nöta på mot nya målchanser och nya mål.

………….

Tabellsidan gott folk. Tabellsidan.

………….

Har just nu sjukt mycket på jobbet då jag är med i projektgruppen för Alingsås 400-årsjubileum. Den stora jubileumsdagen är den 21 september och nu såg jag att det är just den dagen som Holmalund och Gerdsken möts. Kan ju bli en häftig match om båda är med i kvaljakten, men jag måste redan nu konstatera att jag inte kan se den med egna ögon på grund av jobb.

………….

På söndagskvällen kom beskedet att Östadkulle SK:s ordförande Roger Lindberg gått bort efter en tids sjukdom. Jag intervjuade Roger vid ett par tillfällen och han var verkligen rätt man på rätt post i ÖSK. Med ungdomsfotbollen i fokus var hans målsättning att få så många killar och tjejer att för det första börja spela fotboll och för det andra att de skulle fortsätta så långt upp i åren som möjligt. I detta svåra stund går tankarna så klart till den närmsta familjen i första hand. Vila i frid.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 tankar på “En ny Bredsida”

  1. Sicken bredsida, satt gött i krysset! Borås GIF var det som fick spö denna helg. Borgstena var förra helgen! Lika gött ändå!

    Svara

Lämna en kommentar