ANNONS:
ANNONS:

En ny liten Bredsida

Vi drar igång en ny vecka med en ny Bredsida.

Även DM-turneringen 2021 går i stöpet. Den gångna veckan kom beskedet som hängde i luften, och i min bok är det helt rätt att offra DM för att öka chansen till en seriestart som planerat i april månad. Chansen till träningsmatcher i mars månad är inte helt avskriven än då det kommer nya besked runt den 5 mars som då gäller för den närmsta framtiden. Men innan dess är det helt stängt för matcher undantaget de lag som räkans som elit – och det är endast Alingsås FC som hör dit av våra lokala lag.

…………………

Möjligheten till match utnyttjades också i helgen när AFC körde över Jitex med 5-1.  Underläge med 1-0 blev till 1-1 i paus och sedan körde alingsåsarna över motståndet i andra akten. Fyra raka baljor gav slutresultatet 5-1.

En av målskyttarna var amerikanskan Taylor Townsend. I går skrev Alingsås Tidning att det nu är helt klart med hennes arbetstillstånd och att hon därmed är spelklar för AFC under 2021. Ett starkt nyförvärv som gör AFC-truppen än mer spännande.

…………………

Fick i veckan reda på att mitt hyfsat gedigna tabellarkiv som finns här på sajten sannolikt kommer att gå i stöpet. Västergötlands FF byter hemsideplattform och ska inom kort få samma utseende som Svenska Fotbollförbundets sida och då försvinner också möjligheten att – som jag gjort – skapa ett flöde av tabeller som uppdaterar sig själva. Riktigt trist, men vi får se vad det kan finnas för lösningar i framtiden.

…………………

I helgen tog jag vara på Gustav Carlssons Twittertips och tittade på ett avsnitt av Gärdsgårdserien. Igenkänningsfaktorn är stor från fotbollens bakgård, och Magras gamla striker – tillika domarprofilen – Bujar Durguti ikläder sig en av huvudrollerna när Discovery+-gänget hälsar på hos Borgstena IF för att dokumentera hur det går till i botten av division 6. Ett skönt avsnitt – helt enkelt.

…………………

Jag har gjort min andra riktiga fotbollsträning för året och formen är som alltid – stigande. Snart måste dock valet göras om jag ska lira själv eller fortsätta som tränare för grabbarnas Bjärkelag där jag avlastat ordinarie tränare i vinter. Eller så blir det en variant där jag gör en halvmesyr av båda delarna? Framtiden får utvisa vilket spår jag hamnar i.

…………………

Såg en stund av Gauthiods match i Svenska cupen mot Häcken. Efter 1-1 mot Helsingborg fanns kanske förhoppningar om en ny skräll för Grästorpsgänget, men i lördags var Häcken numret för stort och vann utan att förta sig. Men roligt att se Niklas Eriksson och hans lagkamrater i det här sammanhanget.

…………………

Allt fler lag har bokat in matchannonser inför 2021. Men än finns så klart chansen att haka på för både gamla och nya kunder.

…………………

I helgen hörde ytterligare en förening utanför ”mitt” område av sig och frågade om möjligheterna om att få inkluderas i sajten. Alltid roligt med den typen av frågor, men precis som tidigare blev svaret att den möjligheten är begränsad. Att de frågorna dyker upp emellanåt ger ändå ett kvitto på att sidan uppskattas – vilket självklart är oerhört kul och ger kraft att hålla på.

…………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar