ANNONS:
ANNONS:

En smal liten Bredsida

Vi drar igång även den här veckan med en liten Bredsida.

Februari är vanligtvis den månad då årets första träningsmatcher spelas. I år är det givetvis mer ovisst med hur det blir på den fronten. Nya besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten ska komma var 14:e dag, med nu på torsdag som nästa tillfälle. Min gissning är dock att det dröjer en tid innan matcher tillåts då de ofta drar med sig resor, fler spelare på ett och samma ställe och dessutom den trogna publiken som törstat efter fotboll och kanske inte kan hålla sig därifrån.

Första steget av lättade restriktioner tror jag istället gäller andra saker än fotbollsmatcher. Exempelvis kan inomhussporter som handboll och innebandy i nuläget inte ens träna som vanligt, och ur ett folkhälsoperspektiv är träning betydligt viktigare än matcher.

Så träningsmatcher i februari tror jag inte det blir särskilt mycket av. I mars månad planeras sedan den planerade DM-turneringen att starta med gruppspel. Det lever givetvis också i riskzonen för att ställas in, men än så länge tror jag det finns en liten möjlighet att det går att genomföra.

……………..

På tal om matcher. Gissar att även Alingsås FC:s kittlande matcher i Svenska cupen riskerar att ställas in. Men elitidrott har ju prioriterats lite högre tidigare under pandemin så möjligen kan sköna vi fortfarande kan räkna med dueller mot Kristianstad, Vittsjö och Rosengård.

……………..

Michaela Larsson blev Alingsås FC:s sjunde nyförvärv för året. Truppen börjar som vi tidigare varit inne på ta form på allvar, och känslan just nu är att AFC inte riskerar att råka ut för det historiskt sett ”svåra” andra året på en högre nivå. Både laget och klubben känns redan hyfsat etablerade i Elitettan.

……………..

Mycket AFC nu – men på onsdag gör spelaren Tove Lorén debut som gästskribent här på sajten. Det ser vi givetvis fram emot.

……………..

I veckan som fick kom serieindelningen till damernas divison 4. ÖSK och Södra Härene hamnade i den västra serien medan Hemsjö och Vårgårda lirar i den södra. En olycklig geografisk skarv just mellan Björkvallen och Tånga hed gör att det inte blir några derbyn mellan Hära och VIK under 2021.

Vi noterar också att Alingsås KIK U lirar i fyran även i år, nu tillsammans med Hemsjö och VIK i den södra serien.

……………..

Påminner om att silly season-sidan där det fortsätter att ticka in en och annan nyhet.

……………..

Exalingsåsaren Oliver Zandén tog chansen när han fick debutera i Elfsborgs A-lag i en träningsmatch mot Häcken. Kul med bra omdömen för vänsterbacken från GBK.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar