ANNONS:
ANNONS:

En vecka kvar till kickoff

En vecka kvar. Sen drar både träningsmatcher och seriematcher igång.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser är det nu nära skarpt läge även för fotbollssäsongen 2020. Alingsås FC drar igång Elitettan med bortamatch mot Bollstanäs innan man spelar hemmapremiär mot AIK en vecka senare. Ska bli riktigt häftigt att följa AFC för att se hur laget står sig på den här nivån.

…….

För Vårgårda IK, Holmalund, Gerdsken, Alingsås IF och IK Frisco har ännu inget besked kommit. Den seriestarten är beroende av att Folkhälsomyndigheten justerar upp reserestriktionerna från de 1-2 timmar som gäller. Men i dag meddelade Folkhälsomyndigheten att man häver reseförbudet inom Sverige från den 13 juni.

Därmed startar även dessa divisioner som planerat den 14 juni.

…….

För våra sämre lag som lirar i de serier som distriktet administrerar blev det till slut ett besked om att säsongen ska igång nu i juni i veckan efter midsommar. På ett sätt konstigt att det beskedet dröjde så länge och tycktes vara så svårt att fatta efter att beskedet från Folkhälsomyndigheten kom.

Jag menar att om det nu var så att man övervägde att flytta de få vårmatcherna till hösten kunde man ha gjort det redan i mars månad. Det beslutet i sig var inte beroende av Folkhälsomyndighetens beslut om att tillåta seniorfotboll. Nu blev det till viss del en onödig ovisshet för våra klubbar.

En gissning kan vara att VFF väntade på att se hur SvFF skulle lösa problematiken för division 1-3. Men när det svaret inte kom var VFF tvunget att ta ett beslut ändå och då blev beslutet det beslut som redan fanns. Med den skillnaden att beslutet nu innehåller en uppmaning om att alla klubbar ska vara medgörliga om det från något lag finns önskemål om att flytta vårmatcher till efter sommaruppehållet. Tydligt på ett sätt – men samtidigt läggs beslutet över på respektive klubb.

Men på den här nivån hinns det med ett par träningsmatcher innan allvaret börjar med spel om poäng. Därför tror jag att majoriteten av lagen kommer att dra igång nu i juni och sedan laddar för en ”normal” höstsäsong. Inte minst för att suget efter fotbollsmatcher bör vara stort hos alla tränare och spelare.

…….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar