Erik höll GBK kvar i förarsätet

Erik Anderssons kanonräddning i slutet ordnade Gerdskens 2-1 hemma mot Värnamo, och därmed leder GBK gruppen efter två rundor. Sämre gick det för Frisco som efter andra raka kvalförlusten blir kvar i division 2.

Referatet med Jonas

Erik Andersson var vass i GBK-målet.

Hemma på G-vallen fick Gerdsken bästa tänkbara start. Fredrik Johansson lirade fram Deniz Aydin till 1-0 och gulsvart gjorde även 2-0 före paus. Och det var Jacob Borg – som var tveksam till start – som slog till efter knappa halvtimman.

– Första halvlek var extremt bra. Vi låg rätt i positionerna och var hyperfarliga på omställningar. Vi hade bud på fler än de tv mål vi gjorde, säger tränare Niklas Andersson.

Efter paus handlade det dock mest om Värnamo. Elvir Ramadani fick sin andra varning efter bara ett par minuter och när gästerna även reducerade på den efterföljande straffen fick smålänningarna vittring.

Värnamo tryckte också på stora delar av halvleken med ett vilt kämpande hemmaförsvar och en vass Erik Andersson mellan stolparna höll tätt och ordnade tre friska poäng.

– Det var krig hela andra halvlek och de vevade in bollar mot oss. Men vi försvarade oss bra och det som kom igenom visade Erik ruskig klass på, säger Niklas.

Efter två raka segrar leder GBK kvalgruppen. Faktum är att de kan fira division 3-platsen om söndagens match mellan Tidaholm och Borås AIK slutar oavgjort. Vid alla andra resultat avgörs det nästa vecka då GBK åker för att möta BAIK.

——————

I dagens andra kvalmatch gick det betydligt sämre med lokala ögon sett. Frisco föll med 2-0 borta mot Orust, och därmed blir Frisco sist i gruppen och får finna sig i att spela kvar i division 2 även 2017.