ANNONS:
ANNONS:

Ett rättvist kryss

2-2 i derbyt betyder att det är fortsatt fördel Vårgårda IK i toppen av trean. I dagens Bredsidan fokuserar vi mest på lördagens derbymatch.

Bredsidan_Inges_2

Det blev ett derby som levde upp till förväntningarna. Stundtals bra fotboll med individuella prestationer, en spännande upplösning och dessutom en match som visade att såväl Vårgårda som Holmalund har alla möjligheter att stanna i toppen.

Jag tycker att båda lagen fick betalt för sina största styrkor i lördags. I första halvlek skapade Holmalund flera farligheter med hjälp av den speed som finns i laget. Oliver Östlind var på väg igenom efter ett par minuter och samme man var även nära att rulla in 0-1 när han rundade Niklas Eriksson efter en blixtrande kontring. Just före paus fick HIF:s andra speedkula, Markus Wiland, utdelning när han snappade upp Anton Vilstrums lösa hemåtpassning. Ett hemskt misstag att göra. Men även om det på alla sätt var ett billigt mål var Wilands snabbhet och löpvilja ett måste för att det skulle ske.

I andra halvlek fick Vårgårda utnyttja sin största styrka; kollektivet. Som en enda stor ångvält tryckte de tillbaka Holmalund. Utan fixstjärnor. Utan bländande spel. Men med en organisation, styrka och övertygelse om att det där kvitteringsmålet skulle komma. Signifikativt då att straffen blev till efter en inövad frisparksvariant och inte efter ett lysande klapp-klapp. VIK är inte laget som leder serien till en följd av upprepade individuella prestationer. VIK är laget som leder serien för att de maler ner sina motståndare och utnyttjar det som man innan match vet kommer att hända och som det går att förbereda sig för. En frispark från ytterzon är något man ser i stort sett i varje match. Därför har VIK förberett sig på det. Därför blev Karl-Anton Pettersson nedsparkad av André Nilsson. Och därför gjorde Daniel Olafsson 2-2 på straff.

Slutresultatet 2-2 tycker jag var förhållandevis rättvist. En chansrik första halvlek gav tre mål och en chansfattig andra halvlek gav ett mål. Att lagen gjorde två var var inte på något sätt ologiskt, även om känslan efter slutsignalen var att VIK var klart med nöjt är HIF. Kanske inte så konstigt heller, med fortsatt serieledning och fortsatt en nolla i förlustkolumnen.

……………………..

Friscos damer vann igen. Emma Bengtsson blev hjälte och nu är det en hyperintressant seriefinal på Katebo efter midsommar,

……………………..

Julin-effekten uteblev när Kalmar gästade Holmalund. Kanske inte så konstigt när den nya huvudtränaren var på fitnesstävling istället för på Brogårdsvallen. Noterbart är att Sandra Augustsson gjorde sitt sjunde och åttonde mål i förlustmatchen.

……………………..

Ska man lite kort tycka något om soppan runt Holmalunds damer får det bli något så tråkigt som att det förmodligen finns två sidor av myntet. Det brukar ju göra det. Vissa menar att Prodér hade alla spelare bakom sig, andra att han har kört sitt race och inte varit så smidig att ha att göra med alla gånger. Men om nu Prodér hade alla spelare bakom sig är det för mig ganska konstigt att en av de mest tongivande spelarna tackar ja till att bli huvudtränare innan Prodér avskedats. Det pekar snarare på att Jessica Julin inte hade förtroende för Mikael Prodér längre. Men det är säkerligen mycket som har hänt innanför väggarna på Holmalyckan som jag inte har en aning om, och om det blir en fortsättning på historien eller om det hela blåser över återstår att se.

……………………..

Sollebrunns damer tog sin första poäng i lördags. Skoj, aldrig kul att ligga på noll pinnar.

……………………..

Gabriel Holmén gjorde hattrick när Annelund i fredags tog en säker seger. Jakten på Södra Ving går vidare.

……………………..

Christoffer Krabbe gjorde två mål direkt i FK. Känns som nykomlingen skaffat sig ett hyfsat läge för att klara kontraktet nu.

……………………..

Berat Berisha gjorde hattrick i torsdags. Han fortsätter att leverera framåt för GBK.

……………………..

Alingsås IF:s segersvit stannade på tio matcher. Men laget är fortfarande obesegrat efter 0-0 i Göta. Än så länge är grönvitts 2016 en ren kopia av gulsvarts 2015. Återstår att se hur det slutar den här gången.

……………………..

Tycker att Sebastian Mårtensson gjorde ytterligare en bra match i derbyt. Tuff, smart och bolltrygg.

……………………..

Calle Skoglöfs räddning på Aronssons skott i andra akten var matchens prestation.

……………………..

I övrigt var det svårt att plocka ut spelare som stack ut i derbyt. Ingen föll ur ramen, men få dominerade.

……………………..

Daniel Olafsson och Sebastian Bülow Andersson slog var sitt högklassigt inlägg. Båda gångerna slutade det med nätrassel.

……………………..

Sollebrunns herrar tappade ledningen i både matchen och i serien borta mot Trollhättan Syrianska. Det blir en spännande fortsättning i toppen av Trollhättesexan.

……………………..

I samma serie går Hemsjös herrar riktigt tungt. I går kom sjunde matchen utan seger för krigarna på Byvallen.

……………………..

Hemsjös damer fortsätter dock sin resa mot division 3. I går blev det en ny storseger, och det ser riktigt intressant ut för Sofia Larssons gäng.’

……………………..

Om det fattas ett par poäng för Södra Härene fram i oktober kan de ha förlorats när spelschemat sattes. Match onsdag och fredag – dessutom mot två topplag – är så klart alldeles för tätt, och det blev två tunga uddamålsförluster för Hära.

……………………..

Holmalunds tränarbyte och uppsnacket inför derbyt lockade till läsning. Torsdag och fredag innebar två rejäla besöksrekord här på sidan.

……………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar