ANNONS:
ANNONS:

Exallsvensk spelare känner sig för hos Holmalund

Som lokalfotboll.se/0322 tidigare skrivit om är det många yngre tjejer som just nu tränar med Holmalunds IF. Men det finns också en något äldre spelare som känner sig för. Det handlar om exallsvenska Emmelie Farfa.

Emmelie Farfa var en tongivande spelare i Holmalund förra gången klubben låg i division I. Då fick också klubbar i allsvenskan upp ögonen för yttermittfältaren, och Emmelie har spelat i högsta serien både för Göteborg och Jitex.

Men så slutade Alingsåstjejen helt plötsligt med fotbollen 2010. Vid olika tidpunkter har det surrats om en eventuell comeback i Holmalund, men det har aldrig blivit mer än just rykten. Fram tills nu. I onsdags gjorde 30-åringen sitt första fotbollspass på flera år.

– Jag har väl varit periodare med löpning och så, men någon fotboll har det inte varit. Men det var kul att spela lite igen, även om jag var rädd att jag inte skulle komma upp ur sängen dagen efter, säger hon med ett skratt.

Men upp ur sängen kom hon, och hon ska fortsätta träna med Holmalund medan hon funderar på hur långvarig hennes comeback blir.

– Jag ska vara med ett tag så får vi se vad som händer. Just nu är det mest på skoj, och blir det något är det nog spel i U-laget som gäller. Mest för att hålla igång med fotboll igen, säger Emmelie.

Holmalunds tränare  Michael Rosén berättar att han och Emmelie är överens om det får ta lite tid för henne att känna efter vad hon vill.

– Vi har ju ett ganska ungt lag så det vore väl inte fel att få in någon spelare som är lite äldre. Och visst syns det att hon har kvalitéer i sig även om det också syns att det var länge sedan hon rörde en fotboll, säger Rosén.

På listan över provspelande tjejer har ytterligare ett intressant namn tillkommit. Det är Marigona Durguti, född 1995, från Falköpings KIK som ska känna sig för i klubben. Durguti är från Vårgårda och har tidigare representerat just Vårgårda IK.

 

Vet du andra rykten och övergångar vi borde skriva om? Tipsa gärna i Bollplanket till höger eller skicka ett mail till jonas@lokalfotboll.se.

Lämna en kommentar