ANNONS:
ANNONS:

FCT starkast på Tånga hed

TV: Vårgårda IK lyckades inte rubba topplaget FC Trollhättan. Gästerna vann med 2-0 på Tånga hed efter ett mål i varje halvlek.

Ett Vårgårda IK som tagit poäng i sju av de åtta senaste inledde lördagens hemmamatch mot FC Trollhättan optimistiskt. Ett par hörnor och ett halvdant skott av Daniel Olafsson hanns med innan FC Trollhättan för första gången kom in i VIK:s straffområdet efter tio minuter.

Då gjorde topplaget som topplag ofta gör. Vann ett par dueller och när bollen damp ner hos Robin Jansson var avslutet hårt och distinkt förbi en maktlös Niklas Eriksson. 0-1, och fortsatt vittring på serieseger för FCT.

Gästerna kunde efter målet kontrollera matchbilden på Tånga hed. VIK sjönk långt ner i banan och FCT fick rulla en hel del boll på egen planhalva, men skapade inte så särskilt många chanser. Niklas Eriksson tippade ett bra distansskott till hörna och gjorde ytterligare någon parad, men i övrigt hade VIK-keepern det hyfsat lugnt i sitt straffområde.

VIK vaskade fram en halvläge mot slutet av halvleken när Albinot Rexhepi skarvade fram Mommo Abdulrahman, men hård trängd lyckades fjolårets skyttekung inte få någon riktig träff på bollen. Halvleken avslutades sedan med att FCT ropade på straff efter att en bortaspelare gått omkull, men domaren friade och det var 0-1 på resultattavlan efter 45 minuter.

Efter paus fick skyttekungen omedlebart Albinot Rexhepi sitt första läge i matchen. På Mommos väl avvägda inlägg fick han gå upp i duell, men ett försvarsshuvud var i vägen för en kvittering. Strax där på avlossade Hassan Najafi ett bra skott, men Simon Forslund i FCT-kassen tippade – likt Eriksson i första halvlek – till en resultatlös hörna.

FCT:s Pelle Ödlund stack emellan med en bra chans där han efter nedtagningen inte kom till avslut i boxen innan Najafi skulle få ett ännu bättre läge. Från högerkanten vek han in och laddade sin känsliga vänstertass, men skottet blev totalt misslyckat.

Men mitt i hemmalagets kvitteringsjakt kom istället 0-2. VIK ställde till det för sig på högerkanten på egen planhalva och bollen hamnade hos nyinsatte Ronni Mleczkovicz. Han laddade stora kanonen från 20 meter och fick se bollen borra sig in i nättaket.

Det målet blev också början till slutet på dramatiken i matchen. VIK försökte, men hade svårt att ta sig igenom ett ramstarkt bortaförsvar. Ett gäng inlägg slogs, men inne i boxen försvarade sig FCT väl och kunde hålla undan utan att förta sig.

I och med förlusten är det fortsatt en viss nerv för VIK:s del i bottenstriden, även om det mesta talar för att det blir division 2-fotboll på Tånga hed även 2019. Mer om förutsättningarna inför sista omgången får vi anledning att återkomma till.