ANNONS:
ANNONS:

Fokus på Friscos triumf

Så var det måndag igen. Det betyder allt som oftast att vi sammanfattar helgen med en Bredsida.

I går vann Frisco division 2, och sällan har väl guldhattarna suttit så välförtjänt på några huvuden. Efter krysset i premiären radade man upp segrar och allt medan konkurrenterna tappade poäng till höger och vänster gick Frisco fram som en ångvält och vann stort match efter match.

Till slut var försprånget ointagligt och på hösten har det bara varit en tidsfråga om när festen skulle släppas lös. Så skedde i går efter att laget ordnat säsongens 16:e seger.

Just laget är nog det rätta att framhålla i det här läget. Visst finns det spelare som är viktigare än andra i Leif Anderssons trupp, men i det stora hela är Frisco inte beroende av att en eller ett par spelare levererar. Kollektivet är den största styrkan, och utan en bred trupp står man inte med en sådan tabellrad som Frisco gör.

Tråkigt att Katti Ölvebos säsong tog slut med en knäskada för ett par veckor sedan. Man hade verkligen unnat henne att sätta punkt med en serieseger som ombytt spelare efter en sådan fantastiskt bra och lång karriär. Nu har hon själv uttalat sig om att det hela kan vara över, även om man som bekant aldrig ska säga aldrig.

Desto roligare att Emelie Wrangmo synts till på planen igen på senare tid. Hon var den offensiva stjärnan senast Frisco för några år sedan, och kan säkert tillföra en del även nästa år om hon bestämmer sig för att köra på. För övrigt är det nog ett måste att de flesta i truppen bestämmer sig för att ösa på i vinter och på allvar laddar upp inför återkomsten till ettan, för visst är det ett sportsligt steg som ska tas. Men det ska verkligen bli roligt att se hur Frisco klarar av att anpassa sig till det som väntar under 2019, oavsett om det blir med Leif Anderssons vid rodret eller inte. Dessutom har vi intressanta derbyn mot Alingsås FC att se fram emot.

Men just nu ska vi inte måla upp framtida utmaningar i division 1. Nu handlar det bara om att njuta av en synnerligen väl genomförd säsong.

…………………

Jag såg  sista halvtimman mellan Säven/Hol och Sollebrunns AIK i lördags. Det stod 2-2 när jag kom och 2-2 när jag gick, men det var ändå en mycket sevärd halvtimme. Båda lagen jagade tre poäng, men trots chanser blev det ingen som lyckades ta på sig rollen som matchhjälte. Istället var det Alexander Schill och Jimmy Johansson som räddade var sin poäng åt sitt lag med några svettiga parader vardera.

Krysset betyder att SAIK har åtta poäng upp till Vedum med tre matcher kvar, vilket så klart blir oerhört tufft att reda ut. Säven/Hol å sin sida tappade mark i toppen och just nu har Nossebro greppet om kvalplatsen. Kommande helg gästar just Nossebro Sävevallen, och då är det bara seger som räknas för Anders Hindströms gäng.

…………………

Albinot Rexhepi var nära att bli stor VIK-hjälte när han tryckte in 1-0 med fem minuter kvar av hemmamötet med Vänersborgs IF. Men gästerna kvitterade på övertid efter lite stök i straffområdet där Vårgårda ropade på frispark. Nu friade domaren och VIK tappade därmed två riktigt viktiga poäng. Nu är känslan att de måste skrälla mot något av topplagen framöver för att kunna kravla sig över kvalstrecket.

…………………

Holmalunds IF lyckades inte besegra bottenlaget Åsarp/Trädet. Istället ordnade Tobias Nordgren 2-2 i slutminuterna, vilket betyder att HIF åtminstone behåller distansen till nedflyttningsplatserna.

…………………

Gerdsken hade en betydligt bättre lördag. Klara 3-1 borta mot Mellerud är starka papper och nu finns onekligen chansen att sluta topp två, i synnerhet efter att både Trollhättans BoIS och IFK Tidaholm tappade poäng. Näst på tur för GBK väntar ett formtoppat och serieledande LFK, och där behöver gulsvart sannolikt vinna för att ha en hygglig chans inför de två sista matcherna.

…………………

AIF vann mot Rydboholm med 3-1. Seger är så klart seger, men jag är lite förvånad över att det satt så hårt åt. Men Kronäng vann också sin match så AIF är fortsatt tvåa inför seriefinalen med stort S på torsdag. På tal om division 4 torskade Ardala sin match i norra fyran. Ett resultat som betyder att södra fyrans tvåa (AIF) just nu innehar direktplatsen till division 3.

…………………

Alingsås FC var klassen bättre och vann med klara 3-0 mot gästande QBIK. En fin avslutning på hösten är nog viktigt för att den unga föreningen ska få lite luft under vingarna inför 2019, och söndagens match var onekligen ett steg i den riktningen.

…………………

Hemsjös damer inledde en hektisk helg med en blytung uddamålsförlust i ödesmatchen mot Toarpsalliansen. Sen på söndagen lossnade det rejält när man körde över jumbon Göta med 7-0. Storsegern kan visa sig bli viktig då det endast skiljer två mål till Toarpsalliansen fördel i kampen om överlevnad i trean.

…………………

ÖSK:s damer lyckades inte manövrera ut Emtunga i seriefinalen. Matchen spelades med niomanna och där var hemmalaget starkast och vann med 2-0. Nu har just Emtunga greppet om seriesegern, men ska de kunna ta platsen i trean nästa år krävs att de breddar truppen så att de kan spela elvamanna under en hel säsong.

…………………

Herrarna i samma klubb spelar ödesmatch mot Byttorp i kväll. Vinner man där har man sedan Bollebygds/Olsfors i nästa runda, och två segrar behövs i dessa matcher för att hoppet ska leva vidare.

…………………

Derbyt i damtrean mellan SAIK/SMSK och Alingsås KIK vann klart av alingsåsarna. 4-1 talar sitt tydliga språk och nu är det klart att KIK blir bästa lokala gäng i den serien.

…………………

Det blev lite nervöst, men Annelund löste till slut en trea hemma mot Tomten på fredagkvällen. Och det är nog full pott som krävs för att det här ska gå vägen.

…………………

Mjörn klarade oavgjort i den svåra bortamatchen mot Sparsör. En trea hade egentligen behövts, men i och med krysset lever hoppet om åtminstone en kvalplats.

…………………

Att Anders Hindström inte var helt nöjd med 2-2 mot Sollebrunn blev tydligt när jag efter slutsignalen frågade om han kunde skicka ut Christoffer Krabbe ur omklädningsrummet för en intervju.
”Ja, strax. Vi ska bara skälla lite först”, blev tränarens svar.

…………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar