ANNONS:
ANNONS:

Försäsong och inomhuscuper

Så gott som alla lokala lag är nu igång med sin försäsong. En härlig blandning av konstgräs och inomhusspel står därmed på programmet.

Mina första försäsonger avverkades på en halvrisig grusplan i Sollebrunn. Nu har alla lokala lag en annan verklighet där framför allt lagen i Vårgårda är bortskämda med två konstgräsplaner och Tångahallen.

Jag gissar att VIK genomför de flesta av sina pass inomhus i början av säsongen, men det är inte bara Vårgårdaklubbarna som utnyttjar Tångahallen så här års. Stora Mellby SK drog igång sin försäsong just där i torsdags, och jag är inte förvånad om fler lag hyr in sig och kör några vinterpass under tak.

Vintern är också årstiden då flera lag lirar futsalturneringar runt om i distriktet. Alingsås Futsal Club – traktens enda renodlade fotbollsklubb – kom tvåa Bregmos Cup i Borgstena och på damsidan lyckades SAIK/SMSK med precis samma sak. Bjärketjejerna tycks ha koll på hur man lirar boll inomhus, de vann ju Knallen Cup för någon månad sedan.

Även Hemsjö, Frisco, Herrljunga och Alingsås KIK deltog i Bregmos Cup, om jag inte har missat att ännu fler lokala lag har varit igång i helgen?

………………….

Även på flicksidan tycks SAIK/SMSK ha det väl förspänt när det handlar om futsal. I helgen vann man nämligen guld i DM för 15-åringar.

………………

Futsal-DM är dock  över för de lokala seniorlag som spelade gruppspel där. Resultat hittar du här eller i huvudmenyn.

………………

Östadkulles damer har i helgen gjort klart med en tränare, precis som vi hintade om i fredags. Det blir Tommy Lilja som tar över tjejerna på Lenavallen. Ett okänt namn för mig, och det återstår att se vilken division ÖSK lirar 2018. Upplösningen på den soppan antar jag att vi får innan den här veckan är slut.

………………

Ute-DM är nu mindre än två månader bort. Alla lokala grupper hittar du här eller i huvudmenyn, och det blir lätt att hänga med där när det väl drar igång.

………………

Gerdskenvallen har genomgått en stor förändring sista halvåret när naturgräs har blivit konstgräs. I grund och botten är jag lite emot den typ av byte, men så här års är ju alla gerdskare stora vinnare. Dessutom payback time för den gångna hösten när GBK lirade typ överallt utom på Gerdskenvallen.

………………

Även Mörlanda Sportcenter tvåpunktnoll används nu för fullt. Det bytet från grus till konstgräs är ju klockrent på alla sätt och nu kan även Herrljunga kommun stoltsera med en konstgräsplan.

………………

Alingsås Football Club ska som bekant flytta in på Mjörnvallen vad det lider. Men i väntan på utbygge har de sin hemvist i MIO-huset bara en crossboll från Alströmervallen. Praktiskt får man ändå säga.

………………

Den hetaste delen av silly season är troligen över. Men händer det något tar vi gärna emot tips även framöver. Detsamma gäller om vi har missat något på den här sidan.

………………

Hösten 1996 debuterade jag som seniorspelare. 2018 kan bli första året sedan dess som jag inte spelar någon A-lagsmatch (osäker på 2006, kan ha missat A-lag det året). En konstig känsla, även om jag tror att rehabiliteringen går framåt. Det simpelt inredda hemmagymmet får besök tre-fyra gånger i veckan och jag måste erkänna att högerbenet känns mer stabilt för varje gång.

………………

Nu har det blivit dags att boka in matchannonser inför säsongen 2018 här på sajten. Bästa pris får man som vanligt om man bokar alla matcher på en gång, så det är bara att ta kontakt om din förening vill locka fler besökare till hemmamatcherna och samtidigt stötta lokalfotboll.se/0322.

………………

På tal om att stötta sidan. 0322-kassan fick ett litet uppsving senast den var på tal i oktober månad. Men jag påminner om den igen för de som missat grejen eller ännu inte kommit till skott.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar