ANNONS:
ANNONS:

Försäsongen är igång

Årets första Bredsida handlar om allt om ingenting från den lokala fotbollens första veckor på 2020. Ungefär samma innehåll som tidigare med andra ord.

Alingsås KIK har haft några bra dagar när de presenterat flera nyförvärv. Mest intressant är Linnea Ström som slog igenom i Holmalunds IF innan hon under 2019 visade sin målfarlighet i division 1 med Alingsås FC. I mina ögon märkligt att inte AFC ville eller lyckades behålla Ström – målskytte behövs alltid –  men jag vet givetvis inte vad som ligger bakom klubbytet.

Nu blir det istället Alingsås KIK som får nytta av Linneas egenskaper under 2020. När så även Jennifer Cronstam, Julia Hernvall och Yohanna Friborg presenterades är truppen både breddad och spetsad sedan seriesegern i höstas. Det tror jag kan mynna ut i en framskjuten placering för KIK även i division 2.

…………….

Ja, AFC tappade alltså Ström och Cronstam till KIK. Men å andra sidan har de knutit till sig ett antal nya namn som har erfarenhet av Elitettan. Ett måste – men jag gissar att det behövs några namn till för att det ska kännas riktigt bra inför säsongspremiären.

…………….

Förre holmalundaren Jonathan Liljedahl har skrivit på för Serie B-klubben Perugia. Helt sjukt när man tänker på den lilla vispen som sprang runt och petade in avgörande mål i Sparbanken Cup för några år sedan.

…………….

På tal om Sparbanken Cup så vann ju Södra Härene årets upplaga i Vårgårda Sporthall. Med lite power in från VIK FK ska det lösa sig fint för Hära även under 2020, åtminstone om guldmakarna Donka Andersson och David Andersson lirar även utomhus. För att de håller och tillför bra saker i division 6 är det inget tvivel om.

…………….

Sollebrunns AIK fick hem Jimmy Johansson från FC Trollhättan i veckan. Ett jätteförvärv så klart. På minuskontot står dock tre färska – och självklart olyckliga – korsbandsskador som tunnar ut SAIK-truppen. Men det snackas om att några nya spelare är på väg in även där.

…………….

Mjörn hoppades på Victor Sköld och ett antal andra klasspelare inför återkomsten till femman. Men än har de inte levererat ett enda nyförvärv. Men det kanske kommer, det verkar ju vara uppåt i den klubben.

…………….

Nu är i princip alla lokala gäng igång med försäsongen. Det betyder fotbollsfys, gymträning och kanske till och med löpning. Men det är bara att pumpa på, det är sen gammalt.

…………….

Jag har gjort årets första fotbollsträning med SMSK. Det jag tar med mig därifrån är en rejäl blånagel samt funderingar kring om inte Tobias Karlsson kan bli ett stort utropstecken på Brynet under 2020.

…………….

För redan klara övergångar inför 2020 påminner vi om den här sidan. Och hojta om vi missat något.

…………….

Albinot Rexhepi nobbade FC Trollhättans kontraktsförslag och länar därmed klubben. Tveksamt om VIK kan lägga upp det som krävs på bordet efter hans 13 mål i division 1, även om det hade varit en kittlande tanke att få tillbaka honom till Tånga hed.

…………….

På onsdag levererar Tobias Nordgren årets första text från gästskribenterna. Och han levererar stort – så håll utkik.

…………….

Den uppmärksamma ser att Bredsidan under 2020 presenteras av ICA Maxi Alingsås. Påminner om att det bara är att ta kontakt om du och ditt också vill synas på lokalfotboll.se/0322. Det gäller även våra lokala föreningar som nu – på sedvanligt vis – kan boka sina matchannonser inför det stundande säsongen.

…………….

Patrik Kula Karlsson fortsätter att leverera storartat även när vi tickat in på 2020. Säkra källor menar att han framförde Arja Saijonmaas gamla dänga Högt över havet från scenen på VFF:s stora tränarsymposium i helgen.

…………….

Alingsås FC startar säsongen i Elitettan med bortamatch mot Brommapojkarna medan VIK inleder division 2 med bortamatch mot IFK Tidaholm. De lagen möttes på Tånga i fjolårets premiärmatch som var ett riktigt sömnpiller. Slutresultatet 0-0 var förhållandevis målrikt sett till matchbild och chanser.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar