ANNONS:
ANNONS:

Försöker njuta av situationen

Alingsås IF toppar division 4 i stor stil. Nu försöker Per Krantz få spelarna att trivas som serieledare de sista veckorna mot slutmålet.
– Det handlar om att gilla läget och se det som att man har något att vinna, säger AIF-tränaren.

Per Krantz

Alingsås IF har en hektisk vecka framför sig med Kinna borta på onsdag innan Fristad gästar Mjörnvallen på lördag. Dessutom gick man en riktig holmgång mot Skene den gångna helgen.

– Skene var väldigt taggade, både spelare, ledare och publik. De visade noll respekt mot domarna så det var ingen lätt uppgift de hade. Men jag tycker ändå att våra spelare skötte sig bra, säger Per Krantz, som berättar om tumultet som uppstod med en kvart kvar.

– Två spelare krokade ihop och höll kvar lite för länge. Då blev det riktigt hetsigt ett tag och de tog ett strypgrepp på våran spelare.

Det hela slutade med två röda kort för Skene och ett för David Johansson. Det betydde spel nio mot sju utespelare eftersom Skene sedan tidigare hade fått en gubbe utvisad.

– Det blev ju så klart väldigt konstigt spel det sista men jag trodde att vi skulle vinna när vi gjorde 2-1 i 89:onde.

Men Skene lyckades arbeta fram en situation som gav straff. Men att bollen skulle ha tagit på Andreas Glännbros arm stämmer inte, enligt Per Krantz.

– Det var absolut ingen straff men någonstans får man ha förståelse för domarens beslut eftersom det var så hetsigt från Skenes håll, säger AIF-tränaren.

Dessutom gjorde James Clark en idioträddning nere vid stolproten på den första straffen. Men då blåste domaren om det hela då han menade att Clark lämnat mållinjen för tidigt.

– Det var Skenespelarna som började ropa att han rörde sig för tidigt, men jag har svårt att se hur han skulle kunna gå framåt och sedan slänga sig bakåt mot stolpen. Men det viktigaste var att våra grabbar höll sig kalla och vi tar med oss den här poängen och går rakryggade därifrån, säger Krantz.

Efter de två närmsta matcherna väntar derby på Gerdskenvallen, och AIF har dessutom Hestrafors kvar på bortaplan.

– Särskilt våra tre bortamatcher är ju stentuffa och rena 50-50-matcher på förhand. Men vi har så klart ett väldigt bra läge och jag tror att alla lag i serien skulle vilja byta med oss.

Lämna en kommentar