ANNONS:
ANNONS:

Fortfarande osäkert kring seriestarten

På måndagen meddelade Svenska Fotbollförbundet den nya planen för serierna strax under de som räknas som elit.

Av våra lag är det bara Alingsås FC som drar igång sitt spel i elitettan som planerat kommande helg. I skiktet där under har vi våra fyra lag i herrarnas division 3, och där har nu SvFF meddelat en delvis nya plan kring seriestarten.

Just nu är det planerat att seriestarten ska ske helgen 1-2 maj. På måndagen kom beskedet att det datumet fortfarande gäller, men att man den 23 april tar det definitiva beskedet. Beslutet bestäms till stor del utifrån de restriktioner som då gäller på grund av pandemin.

Om seriestarten måste flyttas fram ytterligare är nästa datum helgen 22-23 maj. Blir det start då kommer kvalspelet mellan serierna att slopas för att ge utrymme för en hel serie med dubbelmöte innan vintern.

Skulle premiären behöva flyttas ännu en gång är nästa datum helgen 5-6 juni. Huruvida det blir enkel- eller dubbelmöten vid en så pass sen seriestart är ännu inte klart.

Våra lägre serier från division 2 på damsidan och division 4 på herrsidan administreras av distrikten. Västergötland har ännu inte meddelat vad som planeras för dessa serier, men det är ingen vild gissning att VFF inom kort informerar om hur de agerar om nuvarande plan med seriestart 1-2 maj måste skjutas fram även på distriktsnivå.

Lämna en kommentar