ANNONS:
ANNONS:

Fotboll har blivit en passion

Samuel Thorell är veckans gästskribent här på sajten. I dag skriver han om att han med åren ökat sin konsumtion av fotboll. 

Ibland önskar jag att det fanns någon form av mätinstrument som visade hur mycket man tänker på saker som rör fotboll. Jag är helt övertygad om att vilken normalt fungerande människa som helst skulle bli mörkrädd om man hade kopplat upp ett sådant mätinstrument på mig eller någon annan tränare, spelare, supporter eller fotbollsfantast. För visst har man allt för lätt att nästintill maniskt grotta ner sig i formationer, spelsystem, spelfilosofier, taktisk periodisering, löpmönster med mera, med mera, med mera.

Utöver träningar och ovan nämnda tankar och funderingar går åtskilliga timmar åt till att lyssna på podcasts om fotboll (Tutto Balutto och Last word on Spurs är favoriterna för tillfället), läsa böcker om fotboll (för tillfället ”Brave new world av Guillem Ballague) och såklart – se på fotboll.

Jag vet inte hur många gånger jag är på väg att säga något till min fru innan hon hinner flika in frågan: ”har det med Gerdsken eller Spurs att göra?” Oftast har hon såklart rätt. Hatten av till henne. Ibland undrar jag hur hon står ut med all fotboll som för hennes del helt ofrivilligt har blivit en stor del av vardagen. Nej, det är nog bra att det inte finns ett sådant där mätinstrument som liksom hade bekräftat det man redan vet – man tänker ”för” mycket på fotboll. 

Samtidigt krävs det nog att man är så där ”törstig” efter mer och mer om man strävar efter att utveckla sitt kunnande. Jag vet inte exakt när det började men personligen har fotbollen gått från något man tyckte var kul till en ren passion (hur klyschigt och fjantigt det än låter). Det finns liksom inget val längre, man bara måste trycka i sig mer.

Hur som helst!

Den första månaden på försäsongen är avklarad och nu i februari drar träningsmatchandet äntligen igång. Precis som L-P förmedlade här på sidan under förra veckan, så har det varit bra fart på Gerdskenvallens konstgräs. På tal om det så måste jag passa på att lyfta fram vilket fantastiskt bemötande jag har fått av alla (och då menar jag verkligen alla) i Gerdskens BK sedan jag kom in i klubben. Gerdskenvallen har känts som hemma sedan dag ett.

För övrigt…

…fick jag i fredags berätta lite om mig själv framför sonens klass. Pepprades med säkert hundra frågor om fotboll och GBK under en halvtimma. När en av de snart sju år gamla eleverna yttrade sitt missnöje över hur ”dom stora bara dribblar istället för att passa på rasten”, konstaterade mycket klokt en annan att ”om det bara finns en boll och många spelare måste man ju dela!”.

…hade jag i lördags min stoltaste twitter-upplevelse på länge när ”gbk fanz följde dig” dök upp i notiserna. Har än så länge bara haft förmånen att stöta på dem under Serneke Cup, men vilka underbara supportrar!

…en eloge till Jesper, Simon och Krabbe som höll humöret uppe medan vi såg mitt Spurs köra över deras United här om veckan. Det samma till Liverpool-falangen som chockade genom att bara gnälla på domarinsatsen en gång (!) efter 2-2 på Anfield. Återstår att se hur Arsenal-klicken hanterar Spurs seger i ”the north London derby”.

Ha det gott!

FAKTA SAMUEL THORELL
Födelseår: 1987.
Familj: Fru Daniella, två döttrar och två söner.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Örgryte IS, Gais, Jitex, BK Spark, Gerdskens BK.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Assisterande tränare Gerdskens BK.

Lämna en kommentar