ANNONS:
ANNONS:

Fotbollsfest väntar på Tånga

I kväll smäller det på Tånga hed när allsvenska Falkenberg gästar för match i Svenska cupen. En häftig match där VIK-spelarna ges möjlighet att spela avslappnat och njuta av situationen.

Vårgårda IK må ha det tufft i division 2. Men i kväll får såväl spelare och ledare som resten av föreningen en belöning för de senaste årens resa uppåt i seriesystemet. Inte nog med att det väntar allsvenskt motstånd, det är till och med en tävlingsmatch det handlar om. Vinnaren avancerar vidare i Svenska cupen och kan där se fram emot ett antal tv-sända matcher i nästa års gruppspel. Att division 2-lag kan nå dit har visats tidigare, och ska man nu kunna slå ut ett allsvensk lag är Falkenberg en ganska tacksam lottning. Förhoppningsvis kommer Alingsåsbördige Robin Östlind till spel för att sätta ytterligare lokal touch på det hela.

Jag hoppas att VIK-spelarna hittar rätt anspänning till matchen. Detta är något annat är IFK Åmål hemma i en stenhård bottenstrid där varje misstag i förlängningen kan kosta ett division 2-kontrakt. Detta är en match där VIK är vinnare hur det än går, om inte på resultattavlan så åtminstone för att de lirat en fet match där det blandade lagfotot efter slutsignalen gissningsvis kommer pryda väggen i klubblokalen i många år framöver.

Därför ska hemmalaget njuta av situationen. En bra prestation där man inte förvärrar truppens skadeläge och samtidigt hittar glädje och framtidstro är det viktigaste den här torsdagen. Redan på söndag väntar Lidköping hemma i den fortsatta kampen om överlevnad och under hösten har man också möten kvar med de tre främsta bottenkollegorna; Vänersborgs IF, IFK Uddevalla och Torslanda.

Självklart är det nytt kontrakt som är det primära målet med hösten. Men en kväll där man släpper fokus och njuter av fotboll är spelarna och ledarna värda. Vem vet, kanske kan man få betalt även i serien av att skingra tankarna något?

Lämna en kommentar