ANNONS:
ANNONS:

Frisco klart för division 1

Frisco är klart för division 1. Söndagens storseger innebär att Leif Anderssons tjejer även i teorin spelat hem division 2.
– Vi har väldigt många duktiga fotbollsspelare i laget helt enkelt, säger tränare Andersson.

Från omgång två och framåt har det varit snudd på kattens lek med råttan. IK Frisco har varit överlägset konkurrenterna i division 2, och är nu mycket välförtjänt klart för division 1. Ett kryss, en förlust och 16 segrar talar sitt tydliga språk.

I dag borta mot kombinationen KinneVedum/Hällekis/Lundsbrunn var det – som så många gånger förr – inget snack om saken. Anneli Carli gjorde 1-0 på en retur ganska tidigt i matchen och efter det rullade målen in i strid ström. Bailey McDonough satte en straff till 2-0 och när Alexandra Schwartz ordnade 3-0 innan pausvilan kunde guldhattarna plockas fram så smått.

Andra akten blev en enda lång transportsträcka mot segersången. Anneli Carli gjorde ytterligare två mål medan Alex Schwartz och Cilla Jonsson också hittade nätet. Det betydde att det stod 7-0 på resultattavlan när slutsignalen ljöd och Frisco kunde påbörja firandet.

– Detta var en av våra bättre matcher så det var ingen snack. Skönt att avgöra redan på första försöket, säger Leif Andersson, som kom in sent som ny tränare för nio månader sedan.

– Ja, jag kom in sent. Men vi har fått ihop det väldigt bra ändå, och vi har väldigt många duktiga fotbollsspelare helt enkelt. Bra bredd och många spelare som gör mycket mål. Sen har vi släppt in väldigt lite mål också.

Om Leif Andersson följer med laget upp i division 1 är emellertid inte klart i nuläget.

– Vi har inte pratat alls om det än så det får ge sig längre fram.

ÖVRIGA SÖNDAGSMATCHER
Alingsås FC – QBIK 3-0
Mål: Lisa ”Mini” Johansson, Lisa ”Töllsjö” Johansson, Rebecka Sultan.

Göta – Hemsjö 0-7
Mål: Ellen Trost Lindblad 2, Elin Larsson 2, Jenny Hansson, Johanna Lind+en, Malin Wikberger.

SAIK/SMSK – Alingsås KIK 1-4
S/S: Elin Stenhammar. KIK:  Linnea Axede, Jessica Julin, Jennie Wennergren, Sanna Wirtberg.

Åsaka – Stora Mellby 19.00
Mål:

Lämna en kommentar