Holmalund spelade hem Sparbanken Cup

Holmalunds IF vann Sparbanken Cup i Vårgårda. Stor hjälte blev André Nilsson som avgjorde finalen mot Vårgårda IK.

Jag anlände till Sporthallen i Vårgårda lagom till att kvartsfinalspelet skulle starta. Då var gruppspelet redan avklarat, och Annelund, Alingsås Futsalclub, Frisco, Vårgårda IK FK, Sollebrunn, Långared, Stora Mellby och Alingsås IF hade redan spelar färdigt. Men vi fokuserar på slutspelet dit åtta lag kvalificerade sig.

KVARTSFINALER
Herrljunga – Östadkulle 1-0
Kommentar:
0-0 efter straffarna. En grinig och fysisk historia utan vare sig ordnat spel eller mycket målchanser. Vi fick mest se kamp, frisparkar och missriktade skott utifrån. Kanske såg vi en brist i spelformen fem mot fem här med tillknäppt spel? Två minuter före slutet kom avgörandet när Mentor Rustemi avancerade framåt i banan och avlossade bössan förbi Oscar Walting i ÖSK-målet.
Matchens lirare: Jim Olsson, Herrljunga.

Holmalund – Gerdsken 3-2
Kommentar:
0-0 efter straffarna. Här var det full fart från början till slut. Bra tempo och mycket prestige på spel mellan grannklubbarna. Filip Larsson gjorde 1-0 till GBK men Jonathan Liljedahl kvitterade mitt i matchen. Dia Salih återgav gulsvart ledningen men Liljedahl blev tvåmålsskytt när André Nilsson serverade honom öppet mål. Sista minuterna jagade båda lagen segern och med bara sekunder kvar slog Jonathan Liljedahl till för tredje gången i matchen. Ynglingen med andra ord stor rödvit kvartsfinalhjälte.
Matchens lirare: Jonathan Liljedahl, Holmalund.

Vårgårda IK – Säven/Hol 3-0
Kommentar: 0-0 efter straffarna. Säven/Hol hade nog behövt utnyttja någon av de fyra straffarna för på planen hade VIK en extra växel gentemot arrangörsklubben. Visst skapade Säven/Hol en del men Niklas Eriksson var stabil i VIK-målet. Jonas Aronsson gjorde 1-0 efter en upprullning och Jocke Berg vände runt och satte dit tvåan efter fem minuter spel. Säven/Hol hade ett par kanonlägen att göra match av det med Eriksson höll tätt och VIK ordnade en semifinalbiljett. Det blev till slut 3-0 efter att Karl-Anton Pettersson gjort mål i slutsekunderna.
Matchens lirare: Niklas Eriksson, Vårgårda.

Södra Härene – Spark 1-0 (sudden)
Kommentar:
0-0 efter straffarna. Här hände det inte särskilt mycket. Båda lagen praktiserade ett lågt försvarsspel vilket gjorde matchbilden tillknäppt. Markus Wilands snabbhet skapade ett par farligheter för Spark medan Fazel Omidi hade ett kanonskott som täcktes av Simon Preissler. Med tre minuter kvar var Sparks Tobias Andersson nära att hitta rätt efter en fin aktion, men Henrik Carlsson i SHIF-målet hann avvärja. Det hela slutade mållöst efter att Joel Yosef  och Gustav Andersson haft var sitt läge att avgöra i slutminuten. Inte heller i den fem minuter långa förlängningen hettade det till särskilt mycket, men efter tre minuter tog Meriton Bislimis skott på ett försvarssben och letade sig in bakom Carlsson. Spark till semi med andra ord.
Matchens lirare: Tobias Andersson, Spark.