ANNONS:
ANNONS:

GBK missade seriesegern

Gerdskens BK missade även den sista matchbollen. 1-1 hemma mot Fristad betyder att laget tappade seriesegern, och tvingas nu kvala mot division 3.
– Det känns riktigt jävla trist, säger målskytten Marco Stua.

Referatet med Jonas

Det som varit mer eller mindre klart hela hösten rann i dag ut i sanden. Gerdsken spelade 1-1 mot Fristad, och därmed smet Ulricehamn förbi på målskillnad. IFK Mariestad i norra fyran blev bästa tvåa, så nu vankas det ett ovisst kvalspel för GBK.

– Det känns så klart jättetråkigt nu men det är bara att försöka ladda om. Även om det är svårt just nu, säger Marco Stua.

Det var just Stua som ordnade 1-0 tidigt i matchen, men inte heller den här gången lyckades GBK knyta till säcken efter ett ledningsmål. Fristad kvitterade innan paus, och efter det var det hemmalaget som jagade det där avgörande målet.

– Vi har chanser båda i första och andra halvlek men vi sätter inte dit lägena. Om man ser till hela säsongen är det definitivt där vi brister, vi har ingen som gör de där enkla målen, säger Marco Stua med en suck.

Övriga söndagsmatcher
Holmalund – Falköping 1-6
Mål: Dejvid Hasan.
Kommentar: Ingen bra avslutning, men Holmalund räddades av att Lunden/Överås förlorade. Kontraktet är klart.

Skepplanda – Annelund 6-0
Kommentar: En bedrövlig avslutning av Annelund, men Alingsås IF räddade en kvalplats åt Annelund via 2-2 mot Dardania.

Dardania – Alingsås IF 2-2