ANNONS:
ANNONS:

GBK vann i Proffans comeback

Kristofer Profozic har inte lirat särskilt mycket fotboll de senaste åren. Men i dag var anfallaren tillbaka efter sina knäproblem när Gerdsken tog en ny seger.
– Knäet känns riktigt bra, säger ”Proffan” efter 2-0 hemma mot Göta.

Referatet med Jonas

Gerdsken går oerhört starkt i fyran för tillfället, och i dag gjorde en meriterad gubbe comeback efter i princip två säsongers frånvaro. Kristofer Profozic hoppade in i anfallet med 20 minuter kvar.

– Jag har kört ett tiotal pass för fullt och det känns riktigt bra i knäet. Jag fick ett bakslag med en baksida i somras, annars har det fungerat väldigt bra, säger Kristofer, som grämer sig över ett missat läge.

– Jag fick ett hyfsat läge, det hade vart gött att sätta den, säger han med ett skratt.

Nu blev det tre gulsvarta poäng i alla fall. Mohamed Salih gjorde 1-0 i första halvlek och formstarke Elvir Ramadani ökade till 2-0 före paus.

– Vi är starka just nu och det känns väldigt stabilt, säger Kristofer, som menar att comebacken är helhjärtad, även om han skyndar långsamt.

– Jag hade aldrig börjar träna om jag inte hade velat vara med och spela fullt ut. Så känns det bra även framöver vill jag så klart vara med och konkurrera.

I ett eventuellt kvalspel mot trean lär dock inte Profozic deltaga. Han ska nämligen in och operera i knäet ytterligare en gång.

– Det är menisken som ska bort och det är bokat den tredje oktober. Det är ju lite surt om det blir kval, men läkaren har sagt att det är bäst att ta bort den och då är det så.

Holmalund – QBIK 1-0
Mål: Beatrice Persson.

Skene – Alingsås IF 2-2
Mål: Andreas Johansson, Andreas Glännbro.

Östadkulle – Emtunga 4-2
Mål: Rikard Meius 2, Jango Saleh, Zerdest Saleh.

Elmer/Fåglum – Stora Mellby 0-3
Mål: Tobias Gunnarsson, Simon Kock, Rasmus Karlsson.

Skoftebyn – IK Frisco 1-4
Mål: Annelie Carli 3, Hanna Branmark.

Hudene – Rackeby (3-0, wo)

Lämna en kommentar