Gerdsken borta från avancemang

TV: Gerdskens BK satsade friskt och var nära att ta chansen. Men förlust med 2-3 hemma mot Älvsborg gör att kvalet är förlorat, och laget får ladda om i division 3.

Gerdsken fick onekligen en mardrömsstart på matchen när Älvsborg redan i den första spelminuten gjorde 1-0. Michael Konge fick ett instick i straffområdet, rundade Erik Andersson och rakade in bollen i nät.

Gästerna fick energi av målet och var det bättre laget första halvtimman. GBK hade svårt att få igång något ordnat spel, utan det blev mest långbollar upp mot Fredrik Johansson som ständigt var på språng längst fram.

Johanssons anfallskollega Kristofer Profozic tvingades dock byta redan efter dryga kvarten, och just före paus drabbades hemmalaget av ytterligare skadebekymmer. Viktige Fredrik Gustavsson linkade av med en skadad fot vilket tvingade ner Jacob Borg i mittlåset.

Sista kvarten av halvleken spelade hemmalaget upp sig. Fler folk fyllde med upp i planen vilket gjorde att man kunde etablera en del anfall på offensiv planhalva. En riktigt vass kvitteringschans vaskade man fram, men efter att bollen tagit i ribban stod Fredrik Johansson offside när han tryckte in bollen i mål.

Älvsborg skapade också en ett par farligheter utöver målet. Erik Andersson gjorde en bra räddning vid första stolpen efter ett inspel, och på en liknande situation sköts bollen över från nära håll.

Efter paus var Gerdsken piskat att vända på matchen för att ha chansen att vinna kvalgruppen. Men hemmalaget hade svårt att skapa de heta chanserna mot ett stabil Älvsborg. Efter dryga kvarten var Fredrik Johansson nära att få ett öppet läge, men en försvarare hann precis peta ut bollen till hörna. En hörna som landade hos Jacob Borg, men volleyavslutet täcktes till ny hörna.

En stund senare var William Drake på rätt ställe efter en fast situation, men skottet blev löst i trängseln framför mål och räddades tämligen enkelt av målvakten.  Med 20 minuter kvar kom dock kvitteringen. William Drake hittade Fredrik Johansson i djupet och den stekhete forwarden vek inåt i banan förbi sin bevakare och bredsidade in 1-1.

Erik Andersson räddade ett distansskott till hörna, men i övrigt var känslan att Älvsborg var på väg att tröttna lite. Gästerna blev glesare i försvarsspelet medan Gerdsken var aggressiva över hela banan. Gerdsken flyttade även upp Joel Hallenbert som en extra offensiv kraft i jakten på ett nödvändigt segermål.

2-1 kom också med sju minuter kvar. Agaton Lindeman snurrade utanför staffområdet och fick till slut i väg ett skott. Returen studsade rakt ut till Fronken Johansson som gjorde sitt andra mål i matchen. Men GBK fortsatte att småchansa framåt i jakt på fler mål, och det skulle straffa sig.

Just efter det målet hade Hampus Nestenborg ett kanonläge att kvittera, men skottet gick över Erik Andersons ribba. Men han skulle få en chans till. Efter ett inkast damp bollen ner framför Nestenborg som dundrade in 2-2 via Anderssons nävar. Ett par minuter senare kom den absoluta spiken i GBK-kistan när Älvsborg kontrade in 3-2

Två raka förluster i kvalet gör att GBK är borta ur diskussionen om uppflyttning. Istället blir till att ladda om för en ny säsong i division 3.