Gulsvart magplask i kvalet

TV: Nu är goda råd dyra för Gerdskens BK. Efter 2-5 hemma mot Lunden Överås BK är nu gulsvart nere i rejäl brygga.
Som så många gånger förr var det missade chanser som förstörde dagen för GBK.

Referatet med Jonas

Gerdsken började inspirerat på ett höstfint Gerdskenvallen och Fredrik Johansson sköt i burgaveln redan efter några minuter. Sedan missade Kristoffer Krabbe ett friläge, innan Lunden Överås stack upp i sitt första anfall. Det slutade dock med att Islam Miree fick ett instick i djupled och bredsidade in 1-0 bakom Erik Andersson.

Kvitteringen var ruskigt nära när Marco Stuas skott i sista stund täcktes av ett försvarsben, men istället för 1-1 kom 0-2 efter en halvtimme. Erik Andersson missbedömde en hörna, bollen skarvades vidare och Robert Hedelin var på rätt plats framför mål och forcerade bollen över linjen. Gästerna hade sedan även ett skott i överkanten av ribban, medan GBK hade svårt att komma till offensivt sista delen av halvleken. När det väl fanns något kunde blivit nåt slutade det ofta med att höjd offsideflagga.

Andra halvlek började med två skott från Elvir Ramadani, där det sista var en bra volleyträff som smet strax utanför. Efter det radade GBK upp både hel- och halvchanser, men det tycks vara som förgjort i offensivt straffområde. Alexander Profozic, Kristoffer Krabbe och Fredrik Johansson hade alla bra chanser utan att överlista Axel Svensson i gästernas mål.

Istället fick 1-0-skytten Islam Miree tag i en andraboll som Erik Andersson boxade ut och satte elegant dit 3-0 med knappa 20 minuter kvar, och av bara farten ramlade även 4-0 bakom Andersson.

Med åtta minuter kvar sprack till slut Axel Svenssons nolla. Det var Marco Stua som var på väg igenom, men typiskt nog krävdes det att ett försvarsben skulle vara sist på bollen. Sista tio minuterna skapade GBK tillräckligt för att nå 4-4, men resultatet blev 5-2 till Lunden Överås. 5-1 kom på ett friläge innan Alexander Profozic till slut kom rätt på en boll och tröstmålade med klockan på 90 minuter.

– Tycker att vi spelar bra och skapar mycket men får inget med oss. Bakåt bjuder vi på för mycket skit och framåt sätter vi inte dit bollarna. Vi kan ju inte möta världsmästarmålvakter varje gång utan det måste ju vara något annat, säger en besviken tränare i Niklas Andersson.

Trots att det återstår två matcher i kvalgruppen är GBK:s chanser att nå division 3 nu mindre än på mycket länge. Detta då endast gruppsegraren tar klivet upp.