ANNONS:
ANNONS:

Han tar över Holmalunds IF

Nu är Jessica Julins efterträdare klar. Det blir Christer Stolt, 50 i december, som ska leda Holmalund i Elitettan nästa säsong.

Efter turbulensen med först Mikael Prodér och sedan Jessica Julin den gångna säsongen satsar Holmalund på ett nytt namn utifrån till 2017. På fredagen presenterades Christer Stolt som ny huvudtränare för klubben.

Stolt är ursprungligen från Stockholm men bor sedan fyra år i Vänersborg. Han har 30 års erfarenhet som tränare, och kommer närmast från Frändefors damer i division 4.

– Tiden i Frändefors var något helt annat än det här, men det har passat mig bra eftersom jag var helt ny i trakten och hade nytt jobb som behandlingsassistent, säger Christer, som har en gedigen erfarenhet.

En lungsjukdom i sena tonåren satte stopp för spelarkarriären och istället blev det en tidig bana som tränare. Han har varit både huvudtränare och assisterande på olika nivåer i totalt 30 år, och var bland annat med när Roslagsbro kvalade mot division 1.

Nu, efter två år i Frändefors, är han sugen på fotboll på elitnivå. Han har haft två sittningar med Holmalund och fått ett bra intryck av klubben.

– Det känns verkligen roligt och inspirerande. När jag gör någonting vill jag göra det fullt ut och nu känner jag verkligen för det här, säger Christer, som drar igång arbetet med en gång.

– Nu börjar jobbet med att sitta ner med tjejerna och skaffa mig en bild av både varje spelare och säsongen som varit. Jag tror mycket på dialog och vill försöka involvera truppen så mycket som möjligt i det vi gör. Det är viktigt att vi gör det här tillsammans allihop, säger Christer.

Organisationen runt laget är ännu inte helt spikad.

– Den är inte helt klar än men givetvis blir det mycket planering med mina kollegor när allt är definitivt klart. Vi måsta utvärdera och se vad som varit bra och mindre bra under den här säsongen. Holmalund är ju ganska ny på den här nivån och det är klart att det varit en resa för både klubben och tjejerna, säger Christer.

Kontraktet med Christer är skrivet på två år, men båda parter har rätt att bryta det efter en säsong.

 

 

Lämna en kommentar