ANNONS:
ANNONS:

Han tar över Vårgårda IK

På måndagen presenterades som ny tränare i Vårgårda IK. Det blir boråsaren Tobias Edenvik, 37, som tar över efter Tomas Östlund.
– Har fått ett positivt intryck av klubben, säger Tobias.

Några dagar före premiären tvingades Tomas Östlund avbryta sitt uppdrag som huvudtränare i VIK på grund av hälsoskäl. Sedan dess har Diyar Faraj basat över laget medan sportchef Peo Häggström jagat en ny huvudtränare som kunde ersätta Östlund med kort varsel.

Nu har VIK hittat sin nye tränare. Det blir boråsaren Tobias Edenvik som tar över ansvaret för division 2-laget. Han tränade förra året Fristad GoIF men var dessförinnan huvudtränare i Norrby IF. Han har även spelat i bland annat Norrby, Elfsborg, Öster och Sandared när de var uppe i division 2. Han arbetar också som instruktör på Riksfotbollsgymnasiet i Borås.

Men nu är det fullt fokus på Vårgårda och division 2.

– Det är en ovanlig situation att ta över så här när man redan är inne i tredje omgången. Man får försöka bygga något men göra det väldigt långsamt och inte ändra för mycket på en gång, säger Tobias, som känner till några spelare sedan tidigare.

– Mattin Najafi och Dardan Ibishi har jag haft i träning och några spelare till känner jag till, även om jag inte känner dem som spelare.

Vad är dina intryck av Vårgårda hittills?
– Väldigt positiva faktiskt, även om vi bara har träffats några gånger. Men jag ringde faktiskt Karl-Anton Pettersson, som jag haft som spelare i Norrby, och frågade lite om Vårgårda. Han hade också bara gott att säga.

Tobias gör sin första träning med laget på onsdag. Då ska han lära känna killarna, men till en början blir det en nära dialog med Diyar Faray.

– Jag och Diyar måste sätta oss ner och prata detaljer hur vi ska agera i försvars- och anfallsspelet. Jag har inte koll på hur Vårgårda har spelat tidigare så det får ge sig lite efterhand. Nu är det träning onsdag och torsdag och sedan fokus på helgen match. Det är klart att man alltid vill vinna, men jag känner ingen press så här i början.

Sportchef Peo Häggström är mycket nöjd med den här lösningen.

– Vi hamnade i en prekär situation men har haft tur som lyckats med den här rekryteringen. Tobias tror vi passar in i vår föreningen och i det sättet vi vill jobba. Dessutom är han lärare i det civila och har den pedagogiska biten med sig, säger Peo, som lagt ner åtskilliga timmar på att hitta en ny tränare.

– Det har varit mycket jobb, helt klart. Men vi är mycket nöjda att vi knutit till oss Tobias och känslan är att vi har haft lite tur som hittat den här lösningen den här tiden på året.

Vårgårda har tagit en poäng på de två inledande omgångarna och spelar nästa match hemma mot IFK Uddevalla på lördag.

Lämna en kommentar