ANNONS:
ANNONS:

Händelserik lördag på G

Mängder av viktiga och prestigefyllda matcher stör för dörren. Som vanligt listar vi det bästa inför helgen.

HH

Säven/Hol – Töllsjö IF
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: En viktig match där Säven/Hol vid förlust riskerar att dras in i kampen runt de nedre strecken på största allvar. Trots klar förlust senast var insatsen ganska lovande, och Töllsjö kommer närmast från torsk mot Östadkulle. Tror att hemmalaget tar chansen till en trea här.
Tips: 4-2.

Trollhättans FF– Spark
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: En match Spark måste vinna för att ha chansen att undvika jumboplatsen. Men hösten har inte varit rolig så här långt, och jag tror att TFF tar revansch för förlusten i Alingsås i våras.
Tips: 3-1.

Vårgårda IK – Sävedalens IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Trean VIK tar emot tvåan Sävedalen i en match som helst inte får förloras i jakten på kvalplatsen. Jag tror dock att Sävedalen är i bättre slag för tillfället, så det krävs en hundraprocentig insats av hemmalaget här. Framför allt försvarsspelet måste klaffa mot ett spelskickligt Sävedalen. Men det kommer bli tufft.
Tips: 1-2.

Holmalunds IF – Skara FC
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En match som kommer att betyda oerhört mycket för hur bottenlagen kommer att sluta när tabellen ska summeras. Holmalund gjorde en kollektivt bättre insats senast, även om det inte heller då blev varken poäng eller gjorda mål. Men här är det verkligen läge för trendbrott och årets första hemmaseger för HIF.
Tips: 2-1.

Hemsjö IF – SK Mjörn
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Ett mittenmöte där Mjörn går förbi i tabellen i händelse av seger. HIF vann vårens möte enkelt, men känslan är att det blir tuffare här. Hemmalaget borde dock vara revanschsuget efter 10-1 i baken senast, och när det firas Byvallens dag i Hemsjö tror jag på gulsvart vinst även den här matchen.
Tips: 3-2.

Dardania IF– Annelunds IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: En jätteviktig match i botten av fyran, och jag håller Annelund som ganska klar favorit. Laget har visat upp en helt annan stabilitet på sistone samtidigt som Dardania gått åt motsatt håll. Här behövs också en grönvit trea för att täppa till luckan uppåt.
Tips: 1-4.

Holmalunds IF – Mariestads BoIS
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Kan Holmalund studsa tillbaka efter torsken mot Mossen i måndags? Ja, det tror jag absolut, särskilt med Antonia Ferm Sandberg tillbaka i laget. Bottenlaget Mariestad ska inte behöva bli några större problem.
Tips: 4-1.

Alingsås KIK – Wargöns IK
Serie: Division 2 södra.
Kommentar: En riktigt ödesmatch där oerhört viktiga poäng står på spel. KIK har haft en tung höststart, medan Wargön knep en pinne mot Frisco senast. Hemmaplan borde dock betyda en del här, även om jag tror på en helt jämn match där ett kryss på förhand känns mest rätt.
Tips: 3-3.

Hemsjö IF – HIF Akademi
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Hemsjö är faktiskt bara sex poäng efter Akademin inför matchen, men hemmalaget ska så klart inte räcka till här. I våras blev det en storförlust och det rimliga är att tro på något liknande här. Men kan Hemsjö försöka spela fotboll som i det tidigare mötet lagen emellan finns det på ett sätt två vinnare oavsett resultat. Det ska helt enkelt skilja en del mål i den här fajten.
Tips: 2-8.

Lämna en kommentar