HIF starkast i derbyt

TV: Holmalunds IF vann torsdagens derby mot Alingsås IF med 3-1.
– Vi möter inget bra lag, men de var duktigare än oss på att göra mål, säger AIF-tränare Niklas Klingberg.

Torsdagens derby spelades i tryckande hetta och kanske att det inledningsvis påverkade tempot i matchen något. Holmalund fick också en ledning att spela på per omgående när Oscar Widén nickade in André Nilssons eminenta inlägg redan efter fem minuter.

Andreas Glännbro var nära att kvittera kort därefter när han slog en frispark i ribban, men i övrigt hade AIF svårt att skapa chanser före paus. Ludde Andersson och Robin Andersson var framme och oroade ett par gånger, men några allvarliga avslut blev det inte.

Istället var det Holmlaund som hade halvlekens bästa chans utöver målet. André Nilsson kom runt på vänsterkanten och slog in bollen, men i röran framför mål lyckades James Clark få tag på bollen just före mållinjen.

Mot slutet av halvleken bytte AIF in Oliver Östlind och Chris Balkerud för att få mer spets framåt. Den duon hade varit på konsert i Stockholm och kom med tåget en halvtimme innan matchstart.

Men innan Östlind och Balkerud blev varma i kläderna utökade Holmalund till 2-0. Christoffer Ängberg nickskarvade en frispark mot mål just i inledningen av andra akten och bollen tog en båge och damp ner strax under ribban. James Clark såg ut att ha kontroll, men via nävarna på AIF-keepern letade sig bollen ända in i mål.

– Vi släpper alldeles för lätta mål. Visst det är ett bra inlägg till 1-0, men vi har ingen markering och nicken är ju mitt i mål. Och andra ska vi inte ens prata om, säger Niklas Klingberg.

Ängberg var nära att näta igen kort senare när Oscar Widén serverade snett-inåt-bakåt, men avslutet blev för beskedligt och Clark klarade. Med dryga timman kvar blev AIF:s läge allt mer prekärt. André Nilsson var på väg igenom på en omställning och när när han hakades upp av Jocke Berg. Brytning tyckte AIF-lägret. Rött kort tyckte domaren och visade ut Jocke Berg.

Jonathan Tedeborg sköt frisparken hårt och lågt, men James Clark var snabbt nere och höll kvar AIF matchen med en vass parad. Åt andra hållet fick AIF lite energi av en allt grinigare stämning på planen. Oliver Östlind var när att reducera på ett högerinlägg, men Linus Krantz var snabbt ute och motade avslutet.

För Holmalund uppstod av naturliga skäl en del kontringslägen. Bland annat var André Nilsson igenom en gång och avslutade just utanför bortre stolpen.

Men AIF skulle skapa nerv i det hela. Oliver Östlind rann igenom med 20 minuter kvar och via nävarna på Krantz var 2-1 ett faktum. Men närmare än så skulle inte AIF komma.

Nyinsatte Akram Abdisalam var ett friläge ifrån att göra 3-1, men det målet skulle ändå komma mot ett allt mer chansande AIF. André Nilsson vände bort Adam Borhammar Wahlin, väggade med Akram Abdisalam och rullade in 3-1 i öppet kasse.

Målet tog musten ur de grönvita något. Visserligen var Hampus Nilsson nära att reducera med sex minuter kvar men mer än så var det inte. Istället var det närmare 4-1 när André Nilsson hade ett par bra lägen i slutminuterna. Men Holmalund vann med 3-1 och hakar på i toppen av tabellen medan AIF får se upp för de nedre strecken.

– Vi har mycket att jobba på. Grabbarna är inte bra just nu, säger Klingberg.