ANNONS:
ANNONS:

Högt och lågt från fotbollshelgen

Dags att ladda för en ny arbetsvecka. Då kör vi igång det hela med en Bredsida.

Såg ingen lokal match den här helgen. Var förälder och kioskbiträde i fredags och på lördagen lirade jag med SMSK i derbyt mot Sollebrunn. Ett derby där SMSK tog elfte raka segern och visade vilket lag som för tillfället är bäst i Bjärke. 5-0 är klara siffror, men man ska också komma ihåg att det är Sollebrunn nu leder proffsligan med lika klara siffror.

När Stora Mellby fanns väl representerat i Alingsåsklubbarna  var Sollebrunn storebror i Bjärke. Nu är rollerna omvända, och det finns så klart en logik i det.

Inför derbyt hann jag se en liten stund på SAIK/SMSK:s möte med Toarpsalliansen, och där vann gästerna med 3-0. Av det jag såg fanns det en del lägen för hemmalaget, även om man inte räckte till i det stora hela. Nu kommer nedflyttningsstrecket allt närmare för Bjärketjejerna som har haft en tung start på hösten.

Övriga resultat i damtrean var ganska väntade. Östadkulle föll mot Mariedal medan Alingsås KIK öste på en ny seger, den här gången mot Kronäng.

………………..

Fredagens derby mellan Alingsås IF och Gerdsken slutade med grönvit hemmaseger. Två tidiga mål grundlade segern och noterbart är att Calle Skoglöf återigen vaktade kassen, precis som i segern mot Främmestad för ett par veckor sedan. Läste i AT att både Klingberg och Björk tyckte att deras respektive lag spelade den bästa fotbollen, vilket jag tolkar som att båda tränarna var ganska nöjda med hur deras lag genomförde matchen spelmässigt. Men grönvit seger blev det och det tajtar till sig mellan våra tre Alingsåslag i tabellen.

Tyckte mig se Niklas Klingberg på Brynet i lördags. Antar att han spanade in förre AIF:aren Pontus Ahlin och SMSK:s vänsterback Simon Larsson lite extra, då de tränade med AIF lite i somras.

………………..

Förra veckan tränare Johan Elmander med Holmalund. Men han deltog inte i lördagens match mot Skoftebyn som något överraskande slutade 0-0. Noterbart att Patrik Elmander startade i anfallet och – för att knyta an till Bjärkeresonemanget ovan – att mittlåset bestod av två SAIK:are i Oliver Wingfors och Christoffer Ängberg.

………………..

Alingsås FC tog ett nytt stort kliv mot serieseger när man besegrade Rössö i seriefinalen. För andra gången den här säsongen var det Linnea Ström som sänkte Rössö med två mål, varav avgörande 3-2 kom i matchens absoluta slutskede. Viktigt att inte allt målskytte hänger på Lisa Johansson.

Såg förresten Amalia Arvidssons straffmål vimla förbi i Twitterflödet. Den satt stenhårt ribba in, och inte ens Hedvig Lindahl hade kunnat hindra den från att gå i mål.

I samma serie gick det tyngre för Frisco som inte fick till det fullt ut mot Skoftebyn. Målvakten Moa Johansson var bästa spelare trots förlust med klara 3-0, det säger kanske lite om matchbilden.

………………..

Vårgårda IK fick till ett trendbrott när man spelade 1-1 borta mot Nordvärmland. Så klart oerhört välkommet, även om VIK ändå halkade ner på kvalplatsen efter helgens omgång. Hårda bud på Tånga just nu.

På tal om VIK väntar på torsdag en av klubbens största matcher i historien. Allsvenska Falkenberg gästar Tånga hed för att göra upp i Svenska cupen, och segraren där säkrar en plats i nästa års gruppspel med tv-sända matcher. Avsparkstiden är redan 17.45 så det blir till att finslipa livspusslet för att försöka få in det i kalendern. Men med frugan på yoga, egen träning med SMSK, match för de två stora grabbarna och en 1-åring att natta kan jag redan nu slå fast att det är jävligt mycket som ska klaffa för att få in ett par timmar i Vårgårda i ekvationen.

………………..

I femman befäste Säven/Hol sin plats i toppen efter en ny klar seger. Även VIK FK studsade tillbaka med en viktig trea och nu ser det ut att bli en skön lokal fajt mellan Annelund och FK strax bakom tättrion. AIF bann ju klart mot Rångedala i fredags och nu närmast väntar ett härligt derbyt mot VIK FK.

Något mer prekärt läge har HSK som krigar för överlevnad i botten av tabellen. I helgen blev det torsk med 2-0 mot Fristad.

………………..

Södra Härenes damer visade på nytt att de är bättre än det absoluta bottenskiktet av fyran när man tog en 2-1 seger på hemmaplan. Lika bra gick det för herrarna som vann med klara 4-0 mot Borgstena.

………………..

I Alingsåssexan föll Östadkulle igenom mot Savana och tappade därmed viktiga poäng i toppen. I samma toppstrid lirar Mjörn en viktig fajt borta mot Hedared i kväll medan Hemsjö – en bit längre ner i tabellen – vann med 8-4 mot Sjövik. Inte särskilt ofta det blir just 8-4 i en fotbollsmatch, men det hände alltså på Byvallen i lördags.

………………..

Sprang ihop med Stefan Strind på Skoghälla i går när våra söner lirade mot varandra. Gratulerade till framgången med Skövde AIK, då det i helgen blev en ny seger och laget parkerar fortfarande på kvalplats mot Superettan.

………………..

Förra veckan gjorde jag en intervju med Christoffer Krabbe. I helgen kom tre nya mål och han är nu uppe på 34 baljor. Veckans fyndigaste tweet kom dock från Annelunds Twitterkonto.

………………..

Har förresten noterat att Annelund dragit igång ett P35-lag. Tre segrar och ett kryss har det blivit för gänget som bland annat består av några gamla hjältar från division 2-tiden.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar