ANNONS:
ANNONS:

Högt och lågt från Sparbanken Cup

I lördags avgjordes årets upplaga av Sparbanken Cup. Nedan följer mina reflektioner från Vårgårda Sporthall, och den här gången tar vi det i punktform.

Man kan konstatera att den klassiska turneringen fortsätter att behålla greppet om både klubbar och publik. Även den här gången krävdes det hököga och vassa armbågar för att hitta en sittplats i sporthallen.

………………………..

Holmalund tog andra raka segern. Det har inte hänt sedan 2000 och 2001 då Herrljunga vann två år efter varandra. Åtminstone om man bortser från 2015 och 2016 då Vårgårda IK FK och Vårgårda IK vann ett år vardera.

………………………..

Daniel Svensson – som avgjorde finalen för sitt Holmalund –  fyller 30 år senare under 2018. Året innan han föddes, alltså 1987, spelade Martin Dahlberg sin första Sparbanken Cup. Och ja, Dahlberg var med i lördags igen.

………………………..

Imponerande att se äldre rutinerade spelare som alltid spelar med små medel och gör sitt till synes utan att bli svettiga. Kristoffer Holmén, Adam Gelotte, Kenneth Gustavsson och David Andersson var fyra exempel på det den gångna helgen.

………………………..

I fjol trodde jag på Säven/Hol som ett tänkbart finallag. Då höll det inte ända fram, men nu var det istället dags för en guldmatch. Kenan Aliu och David Hall ser ut att spetsa truppen ytterligare och sammanslagningen blir nog ett topplag i femman även 2018.

………………………..

Annelund tycks ha planerat för Sparbanken Cup länge. Först spela ner sig i sexan och sedan öva straffar hela vintern är ju en prickfri taktik. Kan man då försvara sig och ha en väl sprattlande målvakt i Anton Forsberg också så räcker det ända till semifinal.

………………………..

Fjolårsfinalisten Vårgårda IK kom inte upp i samma nivå den här gången. Målskyttet var för klent och det blev respass redan efter gruppspelet. Det var första gången jag såg nye Ibrahim Alushaj in action, och han visade upp en fin teknik även om inomhus självklart är något helt annat än utomhus.

………………………..

På tal om Vårgårda så verkar Albin Gashi vara en härlig lirare. Jag såg bara FK en match, men där gjorde han två mål varav en häftig straff där han chippade bollen över Linus Krantz i Holmalunds mål.

………………………..

Gerdsken hade med en fin laguppställning men där tog det stopp redan i kvartsfinalen. Lite överraskande kanske.

………………………..

Tråkigast under eftermiddagen var när Alingsås IF:s Marcus Johansson skadade knäet. Det såg inte särskilt bra ut, men vi hoppas självklart att skadan inte är av den allvarligaste sorten.

………………………..

Funderar på om Säven/Hol ska investera i ett par suspensoarskydd? Under finalpasset blev både målvakt Anton Näverstedt och arrangör Gerhard Ohlsson däckade av en boll på det allra heligaste.

………………………..

Att ha fem utespelare istället för fyra gör det trängre och mer svårspelat. Men även i år landar jag i att straffarna och de stora målen uppväger den lilla nackdelen och att turneringen spelas i rätt format.

………………………..

Trodde lite på att Östadkulle skulle kunna skrälla sig fram en bra bit i turneringen. Nu blev det istället Annelund, Herrljunga och Säven/Hol som var de största utropstecknen från de lägre divisionerna. I HSK tycker jag att Joel Sand visade att han kan vara ett namn för framtiden, han är ju bara 16 år grabben.

………………………..

Får Södra Härene behålla alla de spelare som lirade i lördags blir det ett stabilt gäng även 2018. Flera hårt arbetande gubbar kombinerat med mer känsla på andra fötter bör bilda ett bra mix. Roligast att se i lördags var kanske Daniel Andersson som bjöd på en drös av sulfinter.

………………………..

Det var genomgående bra straffar under finalpasset. Skyttarna visade fin kyla och målvakterna hade svårt att få tag på bollarna.

………………………..

Fasen vet om inte rätt lag vann. Tycker Holmalund hade flest riktigt fina inomhusspelare och bjöd på flera härliga individuella prestationer. Sebastian Bülow Andersson, Felix Martinsson, Tobias Nordgren, Jonathan Liljedahl och Jamy Makindu, ja det var många som visade upp sin fina teknik.

………………………..

Jag har spelat tre finaler i Sparbanken Cup och gissningsvis lagt ett 20-tal hockeystraffar. Ändå var jag som mest nervös när jag i lördags skulle ta tag i micken och dela ut priset i Måltjuven. Men det gick ju bra det också till slut.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Högt och lågt från Sparbanken Cup”

    • Oj, det var självklart tråkigare än Johanssons skada. Visste att Gerry skadat sig men inte att det skedde i cupen. Såg inte när SAIK spelade på förmiddagen.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar