ANNONS:
ANNONS:

Holmalund har inlett starkast

Holmalunds IF och Vårgårda IK går som tåget i trean. Och i Elitettan blev det poäng igen. En ny bra helg med andra ord.

Bredsidan_Inges_2

VIK och HIF har båda nio poäng efter tre matcher i herrtrean. Så klart ett lysande facit och man ser onekligen fram emot derbyt lagen emellan även om det är ett tag kvar till den 18 juni, då det smäller på Tånga hed.

Om VIK:s tre segrar är en drömstart så håller jag ändå Holmalunds inledning som strået vassare. Dels har laget hållit nollan i samtliga fajter, och dels har två av de tre vinsterna kommit på bortaplan. VIK har spelat alla matcher hemma hittills, det är en skillnad. Till saken hör också att såväl Tidaholm som Skövde är två på pappret tuffa bortamatcher, och HIF har klarat båda två med bravur.

En annan – i mina ögon – oerhört viktig faktor för att Holmalunds framgång inte ska vara övergående är att poängen fördelats mellan flera spelare. På förhand fanns en risk att André Nilsson skulle stå för det mesta framåt, och att det mesta också kunde gå i stå om inte Nilsson levererade. Men nu har Anthon Gustavsson, Anton Stenseke, Markus Wiland och senast Oliver Östlind spelat avgörande roller, och det är otroligt värdefullt att inte ha alla ägg i samma korg.

Har inte sett Holmalund live ännu i år, men på avstånd är det ändå stabiliteten bakåt som imponerar mest. Calle Skoglöfs nolla börjar bli lång nu, och tillsammans med backlinjen och övriga laget tycks HIF-målvakten hittat en grym stabilitet. Inte för att detdirekt regnat in bollar bakom Niklas Eriksson och VIK:s backlinje heller. Det gänget har endast släppt en boll förbi sig, vilket självklart också är mycket bra. Skillnaden är att det var mer väntat, medan Holmalunds defensiva styrka är en ruskig förbättring jämfört med vårsäsongen i fjol.

……………………….

Det blev mållöst när Holmalund och Hammarby drabbade samman i Elitettan. Mikael Prodér var mycket nöjd med försvarsspelet och sa också att HIF tränat på det veckan innan matchen. Nog viktigt att hålla nollan efter fem insläppta innan mötet med Bajen.

……………………….

Andreas Johansson gjorde hattrick när AIF vann med 3-1 i Gällstad. Där kan vi prata om ett nyförvärv som levererat.

……………………….

Man kan konstatera att GBK är inne i södra fyran på allvar. 5-1 mot Kronäng var andra raka, och dessutom fick gulsvart sätta de första spelmålen för säsongen.

……………………….

VIK bommade en straff mot Gnosjö. Om någon har statistik för VIK:s elvametare de senaste tre åren skulle jag gärna vilja kika på den. Känslan är att det skjutits bort en del.

……………………….

HIF Akademi har inte bara som mål att vinna trean. De vill också gå obesegrade utan att släppa in något mål. ”Nu släppte vi ett i premiären, men helst inga fler nu. Det är viktigt att hitta utmaningar så att tjejerna utvecklas”, menar Mikael Prodér.

……………………….

Såg Markus Larsson springa runt med dirigentpinnen i 90 minuter när hans Östadkulle slog mitt SMSK med 6-0. Är Larsson bäst i sexan i våra trakter i år?

……………………….

1-1 hemma mot Wargön var en klar missräkning för Frisco. Dags att vinna snart om man vill med tåget i toppen. Kanske kan Katti Ölvebo dra med sig laget in i vinnarcirkeln?

……………………….

FC Alingsås har vunnit en match och förlorat två. Vid båda förlustmatcherna har FC-anhängare beklagat sig över den dåliga gräsplanen och ifrågasatt varför hemmalaget inte hyrt in sig på en konstgräsplan. I min värld är det ganska självklart att en förening vill spela på sin egen arena, även om planen är lite studsig i början på säsongen.

……………………….

Jag tippade Tibro som seriesegrare i trean. Laget har nu tre raka förluster. Men eftersom det handlat om tre bortafajter väntar jag med att ta på mig dumstruten. Men jag tar fram den ur skåpet för snart är det nog dags.

……………………….

Vårgårda IK FK förlorade premiären med 5-0. Laddade om och intalade sig om att det bara kunde bli bättre till andra matchen. Den förlorades med 10-0. Mot Äspered som torskade sin premiär med 6-2. Hårda bud.

……………………….

Sollebrunns herrar har fått en bra start i sexan med två segrar på lika många matcher. Ändå är SAIK inte bäst i Bjärke eftersom Långared också har full pott och dessutom bättre målkvot. På fredag är det upp till bevis för BoIS som möter seriefavoriten Sjuntorp på bortaplan.

……………………….

Hudenes damer har också de två segrar. Dessutom med målskillnaden 11-0. Den starten skojar man inte bort.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Holmalund har inlett starkast”

  1. Tack för uppdateringen Möket.
    Mkt värdefull sida för den intresserade.
    Keep up the good work!

    Svara

Lämna en kommentar