Holmalund klart för Elitettan

TV: Holmalunds IF är klart för Elitettan, även om returen kanske blev mer spännande än förväntat. IFK Nyköping vann med 3-2 på Alströmervallen, men Holmalund vann dubbelmötet med 6-3.
– Det känns fantastisk, säger Alexandra Schwartz.

Referatet med Jonas

4-0 från förra veckan såg säkert och stabilt ut från start. Men redan efter fem minuter kom Ronia Gustafsson fel i en löpduell och steget efter hakade hon upp en framstormade Nyköpingsanfallare. Det röda kortet åkte upp, och det finns egentligen inte mycket att klaga över på den målchansutvisningen.

Nyköping växte så klart av det numerära överläget och satte direkt tryck mot Holmalund. Moa Edrud i målet stod emot mycket, men efter 24 minuter kom gästernas ledningsmål. Alma Sjödal sköt ett lågt välplacerat skott som Edrud inte hann ner på. En stund senare satt även 0-2 i nät när Moa inte lyckades få stopp på Edina Begovic´s frispark, men det var ändå Moa Edruds förstjänst att det ”bara” stod 0-2 i paus.

I andra halvlek fortsatte Nyköping att jaga mål framåt. Edina Begovic fick ett gyllene läge men sköt hål i luften från nära håll, men tog sin revansch när hon med halvtimman kvar forcerade in en hörna.

Men strax där på kom den för Holmalund så efterlängtade scenförändringen. Melinda Hall åkte på sin andra varning och fick lämna planen, och tio mot tio fick HIF lite nytt självförtroende. När sedan Antonia Ferm Sandberg slet sig loss på vänsterkanten och spelade in till Olivia Sultan som ordade 1-3 med 20 minuter kvar tog det udden av Nyköping. Samtidigt fick hemmalaget ett annat lugn i spelet, och kunde också förlägga mer av spelet på offensiv planhalva.

Dessutom uppstod ett par feta omställningslägen. Antonia Ferm Sandberg oroade ett par gånger innan nyinbytte Anna Scavo fick ett friläge och slog in sin egen retur till 3-2.

Efter det blev det några minuters väntan på slutsignalen innan det stora jublet tog vid. Gratulationerna ville aldrig ta slut för laget som nästa år spelar i Elitettan.

Alexandra Schwartz hoppade in med ställningen 0-2. Hon tog plats på det centrala mittfältet och gjorde en mycket bra match.

– Det var sjukt jobbigt med den starten och tankarna om att vi kunde tappade det här hann komma. Men när väl deras utvisning kom kändes det som vi kunde springa ifrån dem. Detta är helt fantastiskt, säger Alex.