Holmalund säkrade kontraktet

TV: Holmalunds IF kan andas ut. 4-0 hemma mot Hjo betyder tre raka kvalsegrar och ett nytt kontrakt i division 3.

Holmalund satte full fart från början och tryckte tillbaka Hjo rejält första kvarten. Anton Stenseke – som än en gång trotsade sin blödarsjuka – nickade efter bara några minuter och det fanns fler chanser fär hemmalaget att spräcka gästernas nolla.

Det skulle också ske efter dryga tio minuter när Sebastian Bülow Andersson lobbade in ett distansskott som efter en ribbretur hamnade hos Anton Stenseke. Anfallaren tog ner bollen och rakade in det viktiga ledningsmålet.

Allt eftersom fick Hjo allt mer att säga till om. Ett distansskott i ribban och en bortvinkat kvitteringsmål hanns med innan 2-0 satt åt andra hållet. Ett väl uppbyggt anfall avslutades med att André Nilsson bröt igenom, lurade bort ett par försvarare och satte bollen i nät.

Resterande delen av halvleken var jämn. Det var fortsatt farligt när Stenseke, Nilsson och kompani satte fart framåt, men samtidigt jobbade Hjo fram ett par chansen. Den allra bästa kom just före pausvilan när Jonathan Ahlqvist tappade ett inlägg som damp ner framför fötterna på en bortaspelare. Marcus Heed agerade dock räddande ängel på mållinjen och det var 2-0 efter 45 minuter spel.

I andra halvlek skapade inte något av lagen chanser i samma takt. Första 20 minuterna hände inte mycket utan HIF kunde kontrollera matchbilden ganska väl. Mitt i halvleken hade Hjo en bra reduceringsmöjlighet men kalabaliken i HIF:s straffområde slutade med en ribbträff.

Minuten senare skapade Holmalund sin första rejäla chans i andra halvleken. Sebastian Sannestål rann igenom centralt i banan men avslutade rakt på målvakten. Returen studsade dock ut till inhoppande Albin Bohlin som resolut satte dit 3-0.

Sista kvarten blev sedan en behaglig resa mot nytt kontrakt för Holmalund. Hjo hade inte tillräckligt med kvalité i laget för att hota HIF, utan istället för skaraborgsk reducering gjorde Albin Bohlin sitt andra mål när han spikade slutresultatet till 4-0.

Tre raka segrar i kvalet betyder att Holmalund vinner sin grupp på maximala nio poäng. Med andra ord kan man kvittera ut ett välförtjänt division 3-kontrakt.