Holmalund starkast på Gerdskenvallen

TV: Holmalund tog andra derbysegern i rad när man besegrade Gerdskens BK med 3-2.

Precis som förra veckan mot Alingsås IF fick Holmalund en smakstart på matchen när Sebastian Sannestål nickade in en hörna redan efter några minuter spel. Det gav Holmalund energi och första delen av halvleken var bortalaget något vassare. Gerdsken bollade en del på egen planhalva, medan HIF låg ganska lågt och skapade en del farligheter på omställningar. Främst genom André Nilsson, men även Oscar Karlsson Widén och Sebastian Sannestål var med och lekte på på offensiv planhalva.

I GBK var det Gustav Blomgren som startade matchen klart bäst. Det var också han som tog hemmalaget in i handlingen på allvar när han kom runt på sin vänsterkant och serverade Axel Skoglund öppet mål vid den bortre stolpen. Kvitterat, och nu var Gerdsken med i matchen på ett helt annat sätt.

Visst fortsatte att Holmalund att kontra med kvalité, men åt andra hållet hade Adam Kjellson ett kanonläge när han slog bollen utanför efter en fin passning av Axel Skoglund. Även Samuel Tedika fick ett bra läge att lobba in in 2-1 från långt håll när Linus Krantz ställde till det för sig, men GBK:aren väntade för länge med avslutet och chansen gick honom förbi.

1-1 i paus får nog ändå ses som ganska rättvist efter en ganska sevärd och frejdig halvlek.

I andra halvlek tog det bara en minut för Holmalund att återta ledningen. André Nilsson rundade Felix Hafström på vänsterkanten och spelade in bollen till Oscar Karlsson Widén som satte dit 2-1 förbi Erik Andersson.

Efter det följde den mest händelsefattiga 20-minutersperioden i matchen innan Gerdsken skapade en stekhet kvitteringschans. Gustav Blomgren slog ett fint inlägg till nyinsatte William Drake, men han lyckades få bollen över från ett par meters håll. Visserligen något trängd och ur snäv vinkel, men där kunde Drake ha gjort det bättre.

Några minuter senare var Drake framme igen. Nu fastnade passningen i nävarna på Linus Krantz framför fötterna på Markus Wiland som stod redo att raka in kvitteringen.

Men istället för 2-2 kom istället 3-1 till Holmalund. Jonathhan Tedeborgs fina högerfot hittade återigen Sebastian Sannestål i offensivt straffområde och det låga och hårda direkskottet satt fint i nät.

Holmalund såg ut att ha ganska god kontroll på matchen men med fem minuter kvar tog Gustav Blomgrens inspel på ett försvarsben och in i nät, och GBK var bara ett mål efter igen.

Men den riktiga kvitteringschansen kom aldrig. Marco Stuas andra varning minskade kanske kraften i anstormningen något hos GBK och Holmalund kunde åka hem med tre nya derbypoäng i bagaget.

I och med segern klättrade Holmalund förbi Gerdsken och är nu ny tvåa i tabellen.