Holmalund tillbaka som vinnare

Holmalund tog tre viktiga poäng när Skara besegrades med 3-1 hemma på Brogårdsvallen. Det betyder att HIF smet förbi i tabellen och nu ligger på kvalplats.

Referatet med Jonas

Trots det prekära tabelläget visade Holmalund en ganska skön energi direkt från start. Qendrim Pllana var pigg i anfallet och hotade hela tiden bakom Skaras backlinje, och på mitten bidrog Christoffer Ängberg och Robert Kovacevic med en stor arbetsinsats. Den senare fick dock en smäll just före paus och fann inte med på planen sista 45.

Spelade gjorde inte heller Anton Stenseke (vaden), Anthon Gustavsson (sviter efter hjärnskakning) eller Olof Saarinen (höft). I målet stod istället Calle Skoglöf och han svarade för ett stabil insats. Han snuvade Jakob Söderberg på ett par hyfsade lägen, och när HIF-målisen bliv rundad av Joakim Friberg satt avslutet i burgaveln.

Även Holmalund skapade ett par farligheter i första halvlek. Den bästa hade högerspringaren Oliver Östlin som kom helt fri med Robert Östberg, som dock lyckades avstyra situationen. Östlind hade även ett par inspel och halvchanser som rann ut i sanden, och inte heller Qendrim Pllana lyckades komma rätt i Skaras straffområde.

I andra halvlek skulle så nätrasslen börja komma. Efter drygt sju matchers måltorka blev det Amil Durmic som spräckte Holmalunds nolla framåt. Oliver Östlind kom återigen runt på sin kant och spelade in till Durmic som rakade in 1-0. Skara kvitterade dock ganska omgående när Jakob Söderberg vände runt i straffområdet och krutade in 1-1.

Sen gick det dock snabbt för hemmalaget att avgöra matchen. Inbytte Teddy Lucic spelade fram Qendrim Pllana bara halvminuten efter kvitteringen, och den här gången kom anfallaren rätt på bollen och rullade in 2-1. Bara minuten senare hittade Lucic fram till Pllana igen, och nu slutade det hela med en solklar straff. Amil Durmic stegade fram och satte 3-1 från elva meter.

Sista 20 minuterna hade Holmalund sedan inga problem att spela av. Qendrin Pllana hade ett par möjligheter att dryga ut ledningen, inte sällan framspelad av Teddy Lucic. Men några fler mål blev det inte, trots att Skara försökte flytta fram folk i slutet av matchen.

– Qendrim var bra i dag och löpte mycket. Det gör att det blir lättare för oss andra att spela när han hela tiden ligger och hugger. Den här segern var verkligen efterlängtad. Och skönt att göra mål igen också, sa en nöjd Teddy Lucic efter matchen.