Holmalund vann med uddamålet

TV: Holmalunds IF besegrade Alingsås IF med 2–1 i onsdagens sena träningsmatch. Här kan ni se och höra vad HIF:s Anton Stenseke och AIF:s påläggskalv Felix Hjertqvist Jonsson sa efter matchen.

Referatet med Jonas

Derby

Holmalund började piggast och var det lag som inledningsvis fick igång sitt spel bäst. Anton Stenseke var mycket aktiv längst fram och tillsammans med anfallskollegan Emil Aspång Johansson höll han AIF-försvaret sysselsatt.

I andra änden av planen var Sebastian Mårtensson tillbaka som mittback i Holmalund, men han kunde bara spela några minuter innan han föll illa på sin redan sargade axel och tvingades byta.

Det bekom dock inte de röda som gjorde 1–0 efter en kvart. Oliver Östlind väggade sig igenom med Anton Stenseke och spelade in bollen framför mål. Där dök Tobias Nordgren upp och rakade in bollen i nät. En stund senare var det dags igen när Emil Aspång Johansson arbetade sig åt en till synes förlorad boll och hittade in till Anton Stenseke. ”Stenis” avslutade distinkt med vänsterdojan i den bortre burgaveln bakom James Clark i AIF-kassen.

För AIF:s del var det framför allt David Johansson som stod för kreativiteten framåt. Det var också han som både arbetade fram och sköt frisparken som Tobias Olausson slog in returen på. Det var Hemsjöförvärvets andra mål på lika många matcher i grönvitt.

Tobias Olausson
Tobias Olausson tar för sig i AIF.

Halvleken avslutades sedan med att Emil Aspång Johansson brände ett friläge innan AIF höll bättre rent från målchanser i andra halvlek. Christian Wieweg och unge Felix Hjertqvist Jonsson (född 1999) kompletterade varandra bra, och kan mycket väl vara ett alternativ som mittlås även när det blir skarpt läge.

Sista 20 minuterna var det AIF som tryckte på mest framåt och det skapades också ett par farligheter som mycket väl kunde ha genererat en kvittering. Den allra bästa möjligheten fick Tobias Olausson efter slarv i HIF-försvaret, men Niklas Prytz tajmade utrusningen bra och lyckades avvärja. Kanske att Holmalunds seger var rättvist sett över 90 minuter, men AIF ska ha en eloge för sin andra halvlek och det hade inte varit oförtjänt om en 2–2-boll hade letat sig in.

Bra i Holmalund var Anton Stenseke, som tycks gå mot en vass säsong. Vidare var Oliver Östlind alltid farlig med sin snabbhet och Andreas Benjaminsson gjorde ofta bra saker på det centrala mittfältet. I ett ungdomligt AIF, med två -99:or i startelvan och ytterligare ungtuppar på bänken, var det tre spelare som stack ut i mina ögon. David Johansson lär bli viktig för AIF även i år, Felix Hjertqvist Jonsson är inte helt olik David Hall när denne slog igenom för några år sedan och målskytten Tobias Olausson visade att han absolut aspirerar på en plats i startelvan. Så stabilt och moget som den sistnämnda uppträdde känns det nästan bortkastat att han har harvat runt i sexan de senaste åren.