ANNONS:
ANNONS:

Holmén tar över Herrljunga

Herrljunga SK har hittat sin nye tränare. Tobias Holmén tar över efter Leif Andersson, och Holmén lämnar därmed Annelunds IF.
– Smickrande att få frågan, och det känns spännande, säger Tobbe.

Tobias Holmén är 29 år och har spelat i Annelund större delen av karriären. Bortsett från ett år i HSK-tröjan har han lirat med moderklubben och var bland annat med under storhetstiden i division 2.

– Det var 2011 jag var i HSK för jag var tvungen att lugna ner mig lite med fotbollen när vi skulle ha familj. Men sen när Annelund åkte ner i fyran kunde jag lika gärna gå tillbaka dit, säger Tobbe, som nu lämnar Mörlanda Sportcenter för att bli spelande tränare i grannklubben.

Han bor sedan tidigare i Herrljunga, och nu slipper han pendla till träningar och matcher i Annelund. Detta bli Tobias första tränaruppdrag, och han har på senare år mestadels spelat försvarsspelare i Annelund.

– HSK frågade redan förra året om jag ville bli assisterande till Leif. Då ville jag vara kvar i Annelund men nu kändes detta rätt. Det känns inspirerande och jag kommer att ta detta seriöst. Utmaningen tror jag blir att jag känner de äldre spelarna i laget och det gäller att behandla alla lika.

Holmén kommer dock stöta på Annelund en hel del under året. Till att börja med ska HSK träna på konstgräset på Mörlanda Sportcenter, och sedan väntar också derbyn mot moderklubben.

– Klart det blir speciellt, men jag har inte tänkt så mycket på det än.

Det har varit klart att Holmén tar över Herrljunga några dagar, men det blev officiellt först nu på lördagen när HSK avslöjade det på sin årsfest.

Lämna en kommentar