ANNONS:
ANNONS:

”Hoppas få göra en Klingberg”

Gustav Carlsson är siste man ut bland årets gästskribenter. Annelundskillens första text berör både inställning, färdmedel och förhoppningar om att få göra en så kallad Klingberg.

År 2009 fick jag på något sätt ta steget upp i Annelunds A-lag som skulle göra sitt andra år i division 2. Jag hade varit med och tränat en del med A-laget året innan men nu skulle jag få göra Åke (på den tiden hette han Tobias Andersson) sällskap i truppen, han låg ett år före där men skillnaden var betydligt större utvecklingsmässigt. Det året nådde vi en femteplats i division 2 och såhär i efterhand får man erkänna att det var där och då karriären nådde sin höjdpunkt resultatmässigt, men jag är inte bitter. Där och då förstod man inte att det var någorlunda sensationellt att AIF låg så högt upp i divisionerna, och spel i division 5 var helt otänkbart.

I år gör jag debut som tränare i just division 5, Åke ska med mig vid sin sida leda oss till en renässans. Det blir en spännande utmaning att gå från att vara lagets jobbigaste spelare till att vara dess jobbigaste tränare. Jag drivs som fotbollsspelare till stora delar av min vinnarskalle vilket är svårt att stänga av, att balansera det med tränarrollen är lika delar inspirerande och skrämmande. Den här veckan är Åke bortrest så jag håller i träningarna, hoppas vi har några spelare kvar när han är tillbaka.

Många gästskribenter innan mig, nu senast Tobias Nordgren, har snuddat vid ämnet kultur. Något som gjorde Annelund så bra under vad man kanske kan kalla en storhetstid var att alla spelare hade samma inställning till träning. Alla förstod vikten av träningsnärvaro (både fysiskt och psykiskt) och att det som sker på planen stannar där. På i stort sett alla sätt är jag väldigt glad över att jag fick vara med på den tiden men nackdelen är att man vande sig vid den kulturen som gällde då. Att spela i en landsbygdsförening innebär ibland att alla inte har samma värderingar och ambitioner men jag kommer aldrig släppa förhoppningen om att lyckas få tillbaka den kultur som fanns då.

Med risk för att spä på fördomar om landsbygdsföreningar så finns det vissa fördelar också. Till exempel att man regelbundet stöter på karaktärer som Julle, han har provat lite olika färdmedel till träningarna:

Under 2019 hittade jag mycket inspiration bland lokalfotbollens tränare men det jag hoppas mest på att själv få göra under 2020 är en så kallad Klingberg. För den som inte är bekant med vad detta innebär så är det när man efter en match totalsågar sina anfallare och i nästa match startar sig själv som just anfallare, det är klass!

Fotnot: Ovan nämna division 2 var alltså inte ”gamla” division 2, för har man spelat i ”gamla” division 1 eller 2 så verkar det finnas en universell regel om att man måste påpeka det. Det lärde man sig snabbt med PeO och Strind som tränare.

FAKTA GUSTAV CARLSSON
Födelseår: 1992.
Familj: Fästmö, föräldrar och syster.
Bor: Säm.
Klubbar i karriären: Annelunds IF, Campbellsville University.
Lokal favoritklubb: Annelunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande assisterande tränare i Annelunds IF.

1 svar på ””Hoppas få göra en Klingberg””

Lämna en kommentar