ANNONS:
ANNONS:

Höstens första Förstafemma

Nu är hösten är och vi väljer att presentera den första Förstafemman trots att alla lag ännu inte spelat någon match. Men av de som varit igång fick vi ihop följande laguppställning.

Antalet tips, tankar och idéer inför en uttagning av en Förstafemma har aldrig varit större. Kul att det finns ett intresse, men tyvärr omöjligt att ta med alla spelare som fått lovord från publik, tränare eller mot/medspelare. Som vanligt har vi gjort vårt yttersta för att få ihop det på bästa sätt, och så här blev utfallet den här gången.

7_FF

MÅLVAKT
Angelica Andersson, IK Frisco
Kommentar: Efter en strulig vårsäsong tycks Frisco har hittat Matilda Ströms ersättare. Angelica Andersson visade redan i sin debut för klubben att hon blir en stabil sista utpost. Fick mycket beröm av tränare Torbjörn Berggren, trots att det blev förlust med 1-0.

FÖRSVARARE
Adam Hägg, Vårgårda IK.
Kommentar: Den flinke ytterbacken har varit bra egentligen hela säsongen men har den senaste tiden visat att formen har konserverats över sommaren. En modern spelare som gärna följer med upp i anfallen – men som ändå ser till att hinna hem och stänga sin kant bakåt.

MITTFÄLTARE
Nicole Fallqvist, Holmalunds IF
Kommentar: Nicole har enligt rapporter från olika håll varit smått magnifik i höstupptakten. En bra tvåvägsspelare som blandar fysik och spelförståelse på ett bra sätt. Ett framtidsnamn av stora mått om hon fortsätter att utvecklas.

FORWARD
Erck Otinder, Hemsjö IF
Kommentar: Den vänsterfotade liraren har varit en succé i Hemsjö, och hösten har inletts i samma stil som våren. Målskytt i Hemsjös båda spelade matcher och nu är känslan att HIF är med och hugger lite på andraplatsen bakom Hjärtum. Kan spela både mittfältare och anfallare, men har sina främsta egenskaper i offensiven.

TRÄNARE
Per Krantz, Alingsås IF.
Kommentar: Har lyckats få ihop helheten av det han fick att jobba med för ett halvår sedan. Nu när hösten inleddes med säkra 3-1 mot Örby blir AIF att räkna med i kampen om topp tre. Krantz hade också modet att spela Christian Wieweg som anfallare och Andreas Glännbro som mittback i senaste matchen. Och så länge laget vinner är det svårt att klaga på laguttagningen.

Håller du med om uttagningen? Eller hur ser din förstafemma ut? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Höstens första Förstafemma”

  1. Vill gärna få in Dardan Aliu i FC Alingsås som försvarare.
    Han har gjort en till synes felfri säsong. Gör sällan några misstag, gör han det så är han snabbt tillbaka och reparerar dem.
    Han är ständigt ett jobbigt moment för varje motståndare.
    Briljanta dribblingar, otroligt kvick och ett säkert spel i vår backlinje.
    Han är en spelare med mycket offensiva kvalitéer också som han visat gång på gång.
    Kan spela både back och offensiv forward och skulle enligt mig platsa några divisioner upp.

    Svara

Lämna en kommentar