ANNONS:
ANNONS:

Höstens första lista

I dag drar vi igång med Helgens Hetaste igen.  Sju matcher med lite extra sting i har vi fått ihop den här fredagen.

Stora Mellby – Långared
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Två lag som inledde hösten med var sin seger förra veckan. SMSK:s 3-0 mot serieledaren Wargön imponerar dock lite mer än BoIS vinst mot Alvhem. Vårmötet på Ollevi slutade mållöst efter att hemmalaget bränt en straff i andra halvleken. Här tror jag på en jämn match där mitt SMSK – som tränat bra under sommaren – till slut drar det längsta strået. Men Långared har en del rutin i laget och om Marcus Glännbros målform håller i sig får hemmaförsvaret se upp.
Tips: 3-1.

Mjörn – JK10
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Tvåan Mjörn mot trean JK 10 betyder att viktiga poäng står på spel, i synnerhet som både Spark och Tråvad/Larv jagar strax bakom i kampen om andraplatsen. Mjörn har tappat flera tunga spelare under sommaren och borde få det tuffare i höst, och JK10 har en del duktiga spelare. Kan vara fel ute, men jag tror på bortalaget här.
Tips: 2-4.

Gerdsken – Råslätt
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Råslätt är laget många pratar om som det bäst spelande i hela serien. Efter en något knackig inledning i våras är laget nu obesegrat sedan maj månad och har klättrat upp till en andra plats i tabellen – och med målskillnad 13-0 på de tre senaste matcherna. Med det sagt tror jag att GBK måste göra en fullfjädrad insats för att ta poäng här. Gulsvart vann med ett litet nödrop mot Habo i lördags och känslan är att den defensiva maskinen inte tickat igång på samma sätt som i våras. Därför får Råslätt tipset här.
Tips: 1-3.

Sollebrunn – Arentorp/Helås
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Mycket viktigt streckmöte där Arentorp/Helås ligger på kvalplats endast en pinne efter Sollebrunn på säker mark. SAIK föll igenom senast mot Råda, och även om motståndet är lättare här krävs en uppryckning för att inte sätta sig i en besvärlig sits inför fortsättningen. Svårtippad match, där jag drar till med ett kryss.
Tips: 1-1.

Holmalund – IK Uppsala
Serie: Elitettan.
Kommentar: En nystart i dubbel bemärkelse när Jerry Carlsson och Jenny Holm ersatt Christer Stolt och Robert Sjöqvist på tränarbänken. Vad det betyder för HIF är svårt att säga, och det gör också laget svårbedömt. Uppsala har tagit sina poäng och ligger en bit över Holmalund i tabellen, men på hemmaplan finns det rödvit poängchans om Carlsson/Holm fått med sig alla tjejer på tåget.
Tips: 1-1.

Holmalund – Habo
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: HIF har dalat i tabellen efter tre raka förluster efter derbysegern på Mjörnvallen. Nu möter man tabelljumbon Habo på hemmaplan, och en seger är ett måste för att inte bli indraget i bottenstriden på allra största allvar. Det tror jag också att man klarar av.
Tips: 5-2.

Östadkulle – Göta/Ljungskile/Ödsmål
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Seriefinal i västra fyran där ÖSK ligger två poäng före med en match mindre spelad. Det är med andra ord gästerna som har all press på sig att vinna den här matchen för att inte halka långt efter. Det talar för ÖSK som kan spela avslappnat och kommer man upp i samma nivå som i våras ska det bli poäng här.
Tips: 3-2.

Lämna en kommentar