ANNONS:
ANNONS:

Hudene drar ur sitt lag

Hudene/Annelund har det tunt med spelare. Så tunt att beslutet om att lägga verksamheten på is är ett faktum.
– Det har varit en process hela vintern, säger Carin Martinsson, en av tränarna runt laget.

Hudene var snubblande nära en kvalplats mot division 3 i höstas. Men någon fortsättning under 2017 blir det inte för division 4-gänget. Truppen är helt enkelt för tunn, bland annat efter att några spelare lämnat för Vedum.

– Utöver dem vi har tappat har det varit en del som inte vetat hur de ska göra med fotbollen så det har varit väldigt osäkert hela vintern. Vi försökte bredda truppen med Annelunds unga tjejer men de har fortfarande sitt ungdomslag de ska spela med också, berättar Carin Martinsson.

En dryg handfull spelare återstod när det hela skulle summeras. Den gruppen väljer nu att ansluta sig till grannklubben Frisco, dit också tränarna Carin Martinsson och Pär Larsson hänger med.

– Känns bra att vi kan vara med och skola in våra tjejer där. Frisco har varit väldigt hjälpsamma och vi har haft en dialog med dem ganska länge. Nu kan jag och Pär vara med och stötta upp runt träningarna och U-laget så detta kan förhoppningsvis bli en väldigt bra lösning, säger Carin Martinsson, som inte stänger dörren för ett Hudene ska ha ett eget lag redan om ett år igen.

– Detta är till att börja med lösning för 2017. Sen får vi se hur det ser ut om ett år om vi återigen kan få ett eget lag 2018.

Lämna en kommentar