ANNONS:
ANNONS:

Inget samarbete i Bjärke

Långareds BoIS och Sollebrunns AIK kommer inte att ha ett gemensamt herrlag under 2019. Nu har det istället blivit lite infekterat mellan klubbarna.
– Det är väldigt illa skött, det måste jag säga, säger Patrik ”Kula” Karlsson, tränare i Långared de senaste åren.

För en tid sedan skrev vi om att SAIK och BoIS hade träffats och att de båda klubbarna var positiva till ett samarbete med ett gemensamt herrlag. Men så blir nu inte fallet.

– Vet ärligt talat inte vad som hände. Vi hade flera möten som kändes väldigt bra, men så hörde vi på omvägar att det inte skulle bli något. Men Sollebrunn har inte meddelat oss och inte ringt tillbaka när vi har sökt dem. Så det är väldigt illa skött, säger Patrik Karlsson, som  inte har fått någon förklaring av grannklubben.

– Vet inte om Sollebrunn har fått kalla fötter eller nåt. Sen har jag hört att de ha varit på våra spelare också så jag vet inte om hela grejen var ett fult sätt att värva från oss.

Vad betyder det här för Långared? Vad är status på eran befintliga trupp?
– Den är svag. Vi får försöka ta ett spelarmöte men det mest troliga är att våra yngre killar får börja om i en reservserie. Så får vi se om några av oss lite äldre vill stötta upp eller om vi slutar eller byter till någon annan klubb, säger Patrik Karlsson.

Janne Karlsson är med i Sollebrunns fotbollssektion. Han uttalade sig också positivt om ett samarbete för några veckor sedan, medan han nu berättar att Sollebrunn som förening tänkt om lite.

– Vi i fotbollssektionen har inte mandat att bestämma sådant här utan det blev en styrelsefråga. Och där kände vi att det inte fanns tid att rodda i allting redan till 2019. Projektet drog med sig många bitar och blev helt enkelt för stort och vi vill inte hasta in i något, säger Janne Karlsson, som beklagar att personerna i Långared är upprörda.

– Det är jättetråkigt, och det har inte varit våran mening att stöta oss med dem. Jag har hört av mig till min kontakt i Långared men någonstans har informationen stannat och inte nått ända fram. Det är synd, och jag tar på mig att det blev så här. Sen stänger vi inga dörrar för ett samarbete i framtiden men vi vill göra saker i rätt ordning utan att förhasta oss. Men jag hoppas att Långared lever vidare för det viktigaste är att så många som möjligt fortsätter att spela fotboll.

Lämna en kommentar