ANNONS:
ANNONS:

Intressant frimånad hittills

Det återstår en del av årets frimånad, men redan har ganska mycket hänt. Framför allt är känslan att våra två division 3-lag på herrsidan ser om sina hus.

Bredsidan

Det har varit en händelserik vecka. Den enskilt största händelsen är så klart den att André Nilsson valt att återvända till Holmalunds IF efter tre år i Öis. På ett sätt är det lite synd att André tar ett steg tillbaka i karriären. Kanske att Superettan hade varit i tuffaste laget, men rent sportsligt känns ändå division 3 som ett par hack för lågt för hans kapacitet.

Men. Har man inte glädjen blir något sällan bra. Det gäller även fotboll, och eftersom André sagt att han behöver hitta både glädje och självförtroende går det absolut inte att ifrågasätta hans beslut. Ett eller ett par skadefria och framgångsrika år i Holmlund kan öppna dörren uppåt igen, han är trots allt bara 20 år ung.

Ser man till Holmalunds och Alingsåsfotbollens bästa är det så klart riktigt roligt att Nilsson väljer att komma hem. Det höjer definitivt klassen på fotbollen, och med det även förhoppningsvis intresset. För HIF:s del kan Andrés medverkan göra enorm skillnad i poängplockandet, och känslan är att det kan bli en rolig övre halva i trean med båda traktens lag inblandade.

För även Vårgårda rustar truppen för närvarande. Sista delen i följetongen om David Lager slutade med ett tvåårskontrakt vilket ger både VIK och Lager arbetsro de närmsta åren. Penos nysatsning är också den spännande, och pallar hans kropp all träning tillför han en dimension som VIK tidigare saknat. Storlek, tyngd, smartness och ett enormt tillslag är egenskaper som alltid behövs i ett lag.

Även Jonas Aronsson tror jag kan bli en positiv överraskning. Visst, steget från sexan till trean är stort, men i rätt miljö och med rätt mängd träning är min personliga åsikt att Aronsson har det som krävs för att utvecklas. Kanske inte till en startspelare redan i april, men när säsongen summeras om ett år kan Vedumskillen absolut ha hunnit sätta sina avtryck på Tånga hed. Att även Aronsson skrev på för två år understryker att VIK försöker få en långsiktighet och kontinuitet i verksamheten.

…………………………….

I övrigt är det utan tvekan FC Alingsås som är hetast så här långt under Silly Season. Mentor Rustemi, Amil Durmic och Zerdest Saleh har de senaste åren visat upp sig i den lokala fotbollen, och alla tre är givetvis förstärkningar för FC. Övriga nyförvärv har jag ingen vidare koll på, men just nu blåser det positiva vindar inför 2016. Det som fattas är att lösa tränarfrågan. Andreas Kjellström har gjort ett stort jobb i år och känslan är att just ledarskapet är extra viktigt i just FC Alingsås. Det handlar om att få starka viljor och heta humör att dra åt samma håll och använda all energi på rätt sätt, och där har Kjellström verkligen lyckats. Jag tror att FC har störst chans att lyckas i femman om han fortsätter vid rodret.

…………………………….

På tal om tränare. En del lokala klubbar kämpar med att få tag på nya sådana. En dyster trend att det saknas tränare och jag hoppas att det löser sig för samtliga. Det blir sällan succé med en hemvävd sista minuten-lösning, även om det så klart finns undantag även från den regeln.

…………………………….

Två gästskribenter är presenterade och nu i november är tanken alla resterande tre ska avslöjas. Blir en värdig laguppställning som tar över efter årets kvintett.

…………………………….

Lokalfotboll.se/0322 får in mycket tips om övergångar, rykten och provträningar. Det uppskattas, så fortsätt gärna med det så får vi ett levande och aktuellt forum om den lokala fotbollen.

…………………………….

I veckan fick jag ett samtal från en herre utanför vårt område. Han var pratglad och sa bland annat att det här var det bästa han hade läst. Roligt att höra.

…………………………….

Hoppas att ni har spanat in Silly Season-sidan här på lokalfotboll.se/0322. Där sammanställer vi allt som händer i de lokala lagen, så hojta till om det är något vi missat, glömt eller missuppfattat.

…………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar