ANNONS:
ANNONS:

Jag laddar för revansch

Bredsidan är tillbaka som ett skönt avslut på en händelserik vecka.

I tisdags släpptes avsnittet av Tifosipodden där jag och Fredrik Olsson tävlade om att få till den bästa lokala elvan med spelare från vårt minne. Det var en rolig halvtimme när vi pratade nostalgi som är som balsam för mina fotbollsöron.

Slutresultatet av våra elvor lades sedan ut på Facebook och Twitter där ni läsare fick rösta om vem som hade fått ihop den bästa elvan. I den matchen var det inget snack. På Twitter var Olssons seger överlägsen, och på Facebook var utfallet detsamma om än med för mig mindre genanta siffror.

Vad säger det resultatet egentligen? Att Olsson vet mer om fotboll än jag? Att de som röstade inte kan sin lokala fotbollshistoria? Att Olsson var mer taktisk i sina val och fick in fler profiler som lockade röster? Att klunsen blev avgörande så att Olsson fick Johan Elmander?

Ja, frågorna är många. Men som alltid efter en förlust vill man spela en ny match så snart som möjligt. Och på tisdag kommer det nya drömelvor på damsidan enligt samma koncept och då laddar jag för revansch.

………………

Albinot Rexhepi är tillbaka i Vårgårda IK. Nyheten kom i veckan och det är så klart ett nyförvärv av klass, och om Mohammed Abdulrahman håller sig frisk har VIK nu ett av seriens vassaste anfallspar. Men kommentarerna som nått mig sedan Rexhepi presenterades har snarare handlat ekonomi än om fotboll. Jag har givetvis ingen aning om hur skyttekungens kontrakt ser ut, men bara att Pua Hafström gått in som extern finansiär tyder på att det handlar om en hyfsad slant. Också det faktum att Rexhepi tidigare givit sken av att tacka nej till ”för dåliga” kontrakt talar för att han är nöjd med den här dealen. Men visst, vi är redan i mitten av maj så säsongen är inte så lång, vilket sänker totalbeloppet. Dessutom får Rexhepi lämna om klubbar uppifrån är intresserade, och även den klausulen bör sänka arvodet.

Bara dagar efter att Albinot presenterats gick VIK dessutom ut med att klubben har det kärvt ekonomiskt. Enligt AT stryps alla utbetalningar i april månad på grund av sviktande intäkter under coronakrisen. Inget konstigt med det – spelarnas ledighet tidigare i vår kanske till och med rättfärdigar beslutet. Men att som spelare få det beskedet dagen efter att Albinot Rexhepi värvats av en extern finansiär tror jag inte känns särskilt klockrent.

Men men, nu är det som det är. Och när alla smält situationen och om Rexhepi smäller in tio baljor och skjuter VIK till en femteplats är det så klart glömt framåt hösten.

………………

Calle Skoglöf lämnar den lokala fotbollen för att bli målvaktstränare i Norrby IF. Ett häftigt uppdrag, och att Calle är seriös när han väl åtar sig något råder det inget tvivel om. Så sent som i fjol var han gästskribent här på sajten och bjöd då på flertalet intressanta texter. Men nu är det Superettan med Norrby som gäller.

………………

I veckan genomförde jag den första försiktiga joggingturen efter senaste gubbvads-fadäsen. Det höll den knappa milen vilket gav en viss framtidstro, men känslan var ändå att det är en bit kvar innan fotboll är att tänka på. Det betyder att jag kan vänta med att ta beslutet om huruvida jag ska chansa ytterligare en gång på att snöra på mig min copa.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar