ANNONS:
ANNONS:

Järåsen bjuder på sKön lista

Den här veckan är Henrik Järåsen tillbaka med en ny text. I dag bjuder han på en skön lista från omklädningsrummet.

Hej på er! Semestern är tydligen här, det var full gas rakt in i ledigheten och det kanske var lika bra det. I Mjörnlägret har vi haft en tung period sedan sist och nu behöver vi gå rent för att ha chans på kvalplatsen. Töllsjö är för jämna i år och har redan ena benet i femman 2020. När det går tungt är det viktigt att kriga på, fortsätta träna och jobba på sammanhållningen i gruppen.

Inte minst genom att vara i omklädningsrummet och bidra till skön stämning. Här finns många olika roller att axla som alla fyller sin funktion. Det här med listor är ju ganska festligt och det ställer inga höga krav på mig som skribent. Därför kommer här några omklädningsrumsurtyper (bra ord på wordfeud va?) som jag träffat på i alla lag jag lirat i.

Den snabbe – har alltid bråttom till något efter träning/match och har alltid legat långt ned på min favoritlista som ung (sub 27). Med åren har jag förstått att det finns annat som kräver ens tid och engagemang men innan jag fick barn var jag helt oförstående. Att skynda sig efter en träning för att se favoritlagets första halvlek mot Shakhtar Donetsk på TV med motiveringen ”Pyatov är en bra målvakt” är vanligt förekommande hos den snabbe och personen har en tendens att alltid lukta lite skit eftersom duschen hoppas över eller genomförs lite väl snabbt.2

Bjudarn – bidrar till god stämning i duschen eftersom denne person alltid har med sig en stor flaska dubbel dusch FRESH (topp tre bästa doften enligt vissa spelarpartners i SK Mjörn). Bjudarn gillar att handla på Bolltorps handelsområde och tackar inte nej till lite schyssta reklamblaskor om man säger så.3

Head down dude – sen 90-talist eller tidigt millenniebarn som gärna hade spelat sin fotboll genom mobilskärmen om det var möjligt. Kikar i telefonen innan, i paus och efter match. Kan svara på enkla frågor men underhåller aldrig sin tur i samtal. Har ofta en hand i brallan och den andra på mobilen.

Fredagsmysen – snack snack snack. Tjötar nåt oerhört och livar upp. Det skrattas oftast med fredagsmysen men ibland även åt vilket mysen gärna bjuder på. Fredagsmysen har en väldigt liten handduk och sitter ofta väldigt länge endast iklädd den inför och efter dusch.

Åkomman – Har alltid ont någonstans och vill gärna bolla det med lagets självutnämnde läkare.

Läkaren – Är sällan läkare utan mer troligt rutinerad skadebenägen lagkamrat, personlig tränare eller försäljare av kosttillskott enligt pyramidspelstyp. Läkaren kan alltid konsulteras i omklädningsrummet och har ofta ett svar innehållandes någon typ av rehab, gärna med gummiband! Läkaren kan även tejpa stukade fötter så att de känns gipsade.

Slutligen vill jag passa på att slå ett slag för damfotbollen såhär i VM-tider, herregud vad den har gått framåt de senaste åren. Läser mycket skit i kommentarer och tweets (”det är ointressant”, ”ingen bryr sig” osv) men jag upplever att det finns en annan sida också som ser något annat, exempelvis den tjugondel av Sveriges befolkning som satt och följde en liverapportering i text i lördagskväll (Leifbys i kvartsfinalen mot Tyskland). Som Perra Johnsson sa efter SM-guldet 2009: GÖTT DÄ SVÄRJE! Tar vi de orangea?

Trevlig sommar!

FAKTA HENRIK JÄRÅSEN
Födelseår: 1988.
Familj: Fästmö, en son, en dotter.
Bor: Western Ängabo.
Klubbar i karriären: Lysviks IF, IK Östria Lambohov, Rinns AIK, Torsby IF, Tallboda IF, Stigtomta IF, SK Mjörn.
Lokal favoritklubb: Mjörn.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Subjektivt: Destruktiv mittback i SK Mjörn. Objektivt: Näst bäst i Mjörn 2018 enligt spelartruppen. Olle Hedlund är kung!

Lämna en kommentar