ANNONS:
ANNONS:

Joachim tillbaka i målet – klar för Hemsjö

Joachim Olsson, 18, har två besvärliga år bakom sig. Men nu är han tillbaka på fotbollsplanen och ska förstärka Hemsjö i division 6.
– Jag är tävlingsmänniska och ska göra allt för att vinna matcher, säger han.

Silly Season

Joachim Olsson startade sin karriär i Alingsås IF men bytte sedermera till Gerdskens BK. Där spelade han med juniorlaget och tränade även ibland med seniorerna. Mer hann det inte bli innan två besvärliga smällar mot huvudet stoppade upp karriären.

– I maj 2013 slängde jag med huvudet rakt i stolpen. Det var en rejäl smäll och målet flyttades ett par decimeter. Sen när jag kom tillbaka fyra månader senare blev det en situation när en motståndare missade bollen och sparkade mig i huvudet istället, berättar Joachim.

Han blev tvungen att hoppa av gymnasiet för att få ordning på sitt liv igen. Han dras fortfarande med hjärntrötthet och huvudvärk emellanåt, men han är mycket bättre och har nu också bestämt sig för att ta upp målvaktskarriären igen. Trots att en ny snäll kan bli kostsam.

– Då kan det bli kronisk migrän och annat. Men jag har ändå bestämt mig för att köra med Hemsjö och ge det en rejäl chans. Men jag kommer nog tänka mig lite för innan jag kastar mig in i situationer, även om jag är tävlingsmänniska och kommer göra allt jag kan för att vinna matcher.

Enligt källor till lokalfotboll.se/0322 var Olsson en riktigt lovande ung målvakt innan smällarna. Och han säger också att han alltid velat testa hur bra han kan bli.

– Så var det verkligen tidigare, även om man kanske prioriterar lite annorlunda nu. Men kommer det ett anbud från en större klubb sen är det inte omöjligt att jag hoppar på, men just nu är det Hemsjö som gäller.

Lämna en kommentar