Schwartz avgjorde seriefinalen

Alexandra Schwartz var matchens gigant när Frisco körde över Vänersborgs FK i seriefinalen. 6-1 slutade det hela på Katebovallen.

Referatet med Jonas

VFK är det enda laget som besegrat Frisco i årets seriespel. Men i dag tog serieledaren en gruvlig revansch och drygade dessutom ut serieledningen till hela fem poäng.

Och hemmasegern i dag var helt odiskutabel. Redan efter ett par minuter slog Alexandra Schwartz in 1-0 och ett stund senare ordnade Felicia Wendel 2-0.

Visserligen reducerade Vänersborg, men när Annelie Carli slog till två gånger om inom loppet om några minuter var det hela 4-1 efter första halvlek.

Efter paus drygade Alexandra Schwartz ledningen till 5-1 på ett skott utifrån. Samma Schwartz sköt sedan i ribban med någon minut kvar, men Amie Hallingsjö höll sig framme och rakade in 6-1.

Onekligen starka papper att köra över motståndet i en seriefinal, och nu är frågan vad som skulle kunna stoppa Frisco i jakten på seriesegern.