ANNONS:
ANNONS:

Julia tackar för sig

I dag avslutar Julia Gillqvist sin tid som gästskribent här på sajten. Hon gör det med en text där det största fokuset riktas mot hennes förening IK Frisco.

Vilket spännande fotbollsår för den lokala fotbollen! Många framgångar har skördats bland våra lokala lag och för Friscos del har det också varit ett riktigt bra år.

Friscos herrar har de senaste åren lyckats visa på ett mycket positivt trendbrott. Till att börja med talar resultaten sitt tydliga språk. Från att ha varit ett bottenlag i division 6 slutade laget i år på en stabil sjätte plats. Även om nivån över hela säsongen sett är något ojämn är bara detta ett kliv i rätt riktning.

Förutom en oerhört engagerad och målinriktad ledarstab bidrar såklart den både utökade och något föryngrade truppen till ett driv i laget. En del rutinerade rävar är kvar och bidrar med sin erfarenhet men medelåldern har definitivt sjunkit. Inför den stundande årsfesten hörde jag från damlaget att de tycker att man inte längre kan utse ”årets hunk” i herrlaget utan snarare borde kalla utnämnandet för ”årets pojk”.

Damerna i Frisco har också gjort ett fantastiskt år. Det var såklart nervöst för oss att ta beslutet om att gå upp i division 1. Kommer föreningen kunna leva upp till kraven? Klarar vi av fotboll i division 1? Och många fler funderingar. Med facit i hand känns det skönt att kunna säga att vi – och då framför allt tjejerna – klarade det. Lilla föreningen Frisco (ja, lilla, om ni bara visste hur få personer det är som får klubben att gå runt) har levererat och det gjorde även tjejerna. Redan i somras var kontraktet säkrat, vilket gjorde att vi kunde pusta ut och börja fundera på kommande säsong.

Men en minst lika stor utmaning väntar inför 2020. Även om klubben levererade finns det organisatoriska aspekter att förbättra. Även om truppen fixade det finns det saker att utveckla där också. Hittills känns dock förutsättningarna goda med ny huvudtränare på plats och många tjejer som är hungriga på ytterligare ett år i division 1. Dessutom tror jag att årets resultat har varit en riktig boost för alla inblandade. Mycket vill ha mer!

Lika läskigt och spännande har det varit att ta sig an det här skribentuppdraget. Att sitta i fotbollssektionen eller hjälpa till att organisera vår ungdomscup Luciacupen görs åtminstone inte i rampljuset. Dock hoppas jag att sagda rampljus fortsätter att riktas mot den lokala fotbollen, något som den här sidan verkligen bidrar till med många intressanta perspektiv. Nu är det bara för oss andra att dra vårt strå till stacken, så fortsätt läs, fortsätt intressera er och fortsätt framför allt att engagera er i den lokala fotbollen!

FAKTA JULIA GILLQVIST
Födelseår:
 1991.
Familj: Mamma Marie, pappa Sune, systrarna Jennie och Sofia, sambo Gustav och hunden Charlie.
Bor: Vårgårda.
Klubbar i karriären: Södra Härene IF, Vårgårda IK, IK Frisco.
Lokal favoritklubb: Frisco, såklart!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Representant i Friscos fotbollssektion.

Lämna en kommentar