ANNONS:
ANNONS:

Julin tar över huvudansvaret efter Prodér

I går sparkades Mikael Prodér från Holmalunds damlag. I dag presenterades Jessica Julin, tidigare assisterande tränare och spelare, som ny huvudtränare.
– Vi kunde inte hittat en bättre lösning, säger ordförande Roger Karlsson.

Julin

Roger Karlsson berättar att Jessica Julin var tillfrågad som tränare innan Mikael Prodér sparkades.

– Det var en grundbult att vi hade en annan lösning innan vi skred till verket. Vi ville inte sätta tjejerna på pottkanten utan tränare, säger Roger Karlsson, som är mycket nöjd med den här lösningen.

– Jessica känner spelarna och har varit med förr så jag tror inte vi hade kunnat få till någon som varit bättre. Är det någon som kan komma in det här snabbt är det nog hon, med sin erfarenhet som både spelare och tränare.

Efter att Roger Karlsson i går uttalat sig om att Mikael Prodér saknat förtroende från spelarna har han fått ganska skarp kritik för det. Röster har gjort gällande att Prodér hade spelartruppen bakom sig.

– Jag tycker att det är ganska konstigt. Spelarrådet var med på styrelsemötet i tisdags när vi presenterade våran lösning. Det var ingen som reserverade sig emot det eller sa någonting om att Mikael absolut skulle vara kvar. Därför är jag lite överraskad över kritiken.

– Däremot förstår jag att man som spelare kan bli känsloslam när en tränare får lämna mitt i säsong. Men det är två olika saker.

Kommer Robert Sjöqvist att vara kvar runt laget?
– Det antar jag. Jag har inte hört något annat och som ordförande borde jag ha fått den informationen om det var något annat som gällde.

Jessica Julin är fåordig när vi når henne vid lunchtid på fredagen.

– Jag antar att de gäller det här med Holmalund och Prodér. Jag kommenterar ingenting utan överlåter det till Roger Karlsson, säger Julin.

Lämna en kommentar