ANNONS:
ANNONS:

"Keno" osäker på framtiden

Kenneth Gustavsson har varit en del av den lokala fotbollen i princip i 20 år. Men nu kan det dela var över för 37-åringen.
– Jag har sagt att jag ska försöka hinna komma ner lite nästa säsong. Men funkar det inte så funkar det inte, säger Sollebrunnspelaren.

Kenneth Gustavsson

Kenneth ”Keno” Gustavsson inledde karriären i Sollebrunns AIK, men flyttade som tonåring till Holmalunds IF. Men något spel i A-laget blev det inte i HIF, som då låg i division 2.

– Klas Rubendahl var väl med i A-laget en hel del, men vi andra unga var med i B-laget. Jag kanske skulle hållit ut något år till där för ganska många kom upp och fick chansen året efter jag lämnade, säger Kenneth.

Ny klubbadress blev Gerdskens BK, och där var han i elva säsonger ett stadigt inslag på det gulsvarta mittfältet.

– Det var många roliga år där, och jag minns att vi hade en väldigt bra konkurrens i laget. Som bäst blev vi tvåa i division 3, men det året var det givetvis inget kval, säger han med ett skratt.

Efter åren i Gerdsken blev det en säsong i Sävens BK. Men ganska snabbt var det tillbaka till Alingsås och AIF.

– Vi samlades ett äldre gäng där med Niklas Lundstedt, Rubendahl och Patrik Elmander. Det var också ganska roliga år, även om jag måste säga att jag känner mig mer som gerdskare. Där var jag så många år så det känns mer som hemma när man kommer ner till Gerdskenvallen.

För två år sedan slöts cirkeln när Kenneth återvände till Sollebrunns AIK. Där har han bidragit med sin rutin och sitt lugn på planen i ett annars ungdomligt SAIK. Men om det blir en tredje säsong på Nya Bjärkevi är ännu oklart. Kenneth bor i Lida, jobbar i Göteborg och i mars beräknas dessutom familjens tredje barn att anlända.

– Jag har sagt till Sollebrunn att jag ska försöka komma ner så mycket det går. Men funkar det inte så funkar det inte, och dygnets 24 timmar har ju en förmåga att gå rätt snabbt, säger han med ett skratt.

Lusten till fotboll har dock inte sinat med åren. Och finns bara tiden lär han dyka upp på traktens fotbollsplaner även 2015.

– Jag tycker fortfarande att det är skoj att komma iväg på fotboll och på matcherna kommer fortfarande den där kicken. Och kroppen känns ganska bra även om jag fick lite känning i ett knä de sista matcherna i höstas.

Spelar det faktum att SAIK åkte ur femman någon roll för ditt val att fortsätta?

– Inte direkt, men det är klart att det är roligare att möta bättre lag. Men samtidigt hade det varit tråkigt att avsluta med att åka ur en serie så det hade varit kul att vara med och hjälpa Sollebrunn upp igen.

Lämna en kommentar