ANNONS:
ANNONS:

Korta reflektioner från helgen

I dagens Bredsida blandar vi högt och lågt från den gångna fotbollshelgen. 

Bredsidan_Inges_2

Nu är så gott som alla lag igång med träningsmatchandet. En del träningsläger är avklarade, fyspass är genomförda och inkilningar är avbockade. Kort och gott, vi börjar närma oss seriestarten som bara är några veckor bort. Här kommer mina korta reflektioner från den gångna helgen.

…………………………

Holmalunds herrar slog division 2-laget Lidköpings FK  med 2-1 efter att en viss André Nilsson först assisterat till 1-1 och sedan själv gjort 2-1. HIF ser onekligen starkt ut.

…………………………

Vårt andra division 3-lag Vårgårda IK vann mot Ahlafors med 4-3 efter att Daniel Olafsson gjort tre mål. VIK är ännu utan ”poängförlust” på försäsongen och det finns ingenting som tyder på att den maskinen ska börja hacka. Även VIK ser onekligen starkt ut.

…………………………

Gerdsken åkte till Vara och vann mot VSK med klara siffror. Utan att veta särskilt mycket om årets upplaga av Skaraborgs gulsvarta gäng understryker det att Alingsås gulsvarta dito förmodligen går mot en bra säsong även 2016.

…………………………

Friscos damer körde över Vartofta i torsdags och spelade 1-1 mot Skövde KIK i lördags. Anders Hindström har fått en kanonstart på Katebovallen.

…………………………

Att Lucas Fondin skulle växa i en bättre miljö känns helt logiskt. I helgen gjorde han tre mål för VIK FK, och det var knappast de sista bollarna han petade in på Tånga hed.

…………………………

En annan som jag tror kommer att göra en del mål 2016 är Gabriel Holmén. Med Annelund i femman borde laget äga mycket boll och skapa många situationer i och runt motståndarnas straffområde, och det är där på små ytor som Gabbe har sina största styrkor. Han borde rimligen nosa till sig en och annan målchans därifrån. Här kan du läsa vad Gabbe sa om helgens segermatch.

…………………………

Holmalunds damer spelade mot seriekollegan Hammarby i går. Det blev förlust med 3-0, men resultatet var kanske inte det viktigaste den här gången. Istället var det betydelsefullt att HIF fick känna på vad det är som väntar när Elitettan drar igång, och 0-3 i röva borde få Prodér och kompani att växla upp ytterligare fram till seriestart.

…………………………

Fem hattrickskyttar i helgen. Utöver Olafsson och Fondin gjorde även Andreas Arvidsson (Säven/Hol), Lisa ”Mini” Johansson (Akademin) och Linda Augustsson (ÖSK) tre baljor var.

…………………………

Hemsjö vann den prestigefyllda derbyt mot Alingsås KIK med 2-1. Lite överraskande för mig, men då det är tidigt på säsongen behöver det inte betyda särskilt mycket. Men kanske att Hemsjö har något på gång?

…………………………

Alingsås IF förlorade med 3-0. Visserligen är Borås AIK ett lag från trean, men ändå lite förvånande att siffrorna blev så pass klara. Men rapporterna vittnade om ett antal brända målchanser för AIF, så att snacka ner dem inför seriestarten i det här läget tror jag är galet.

…………………………

HIF Akademi skakade Jitex i lördags och körde över seriekollegan Svenljunga i söndags. Det lär bli toppen även i division 3 för den Röda Armén.

…………………………

I Södra Härenes seger mot Hemsjö gjorde SHIF:s mål av Martin Dahlberg och Alexander Asservik. Det skiljer 31 år dem emellan, och Dahlberg är även morbror till sin lagkamrat. Bara en sån sak.

…………………………

Sebastian Mårtensson är klar för Vänersborgs HC i hockeytvåan. Undra vad det innebär för hans satsning i Holmalunds IF. Kanske ingenting? Eller en hel del? Vi får avvakta och se.

…………………………

FC Alingsås räckte inte till mot Trollhättans FK, och efteråt sågade Amil Durmic alingsåsarnas fysik. Snart dags för gubbarna i FC att börja träna om det ska bli ett roligt debutår i femman.

…………………………

Sollebrunn vann derbyt mot Långared med 3-0 och spände musklerna inför Bjärkelagens möten i Trollhättesexan.

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar