ANNONS:
ANNONS:

"Krävs en kollektiv kollaps"

Då var det måndag igen. Och även den här veckan sammanfattar vi den lokala fotbollen med en Bredsida.

Bredsidan_Inges_2

I herrtrean fortsätter det mesta att gå Vårgårdas väg. Lagom just bakom fortsätter att tappa poäng och när då VIK såg till att vända underläge till seger mot Tidaholm ser det nu oerhört ljust ut i tabellen. Serieledning med sju poäng med fem omgångar kvar är mycket – och nu krävs en kollektiv kollaps av större storlek för att VIK ska tappa det här.

…………………………

I samma serie lyckades Holmalund inte besegra Ulricehamn utan det slutade 3-3 på Brogårdsvallen. Nu står tre lag på 31 poäng och till helgen möts två av dem; Holmalund och Falköping. Halvviktig match med andra ord.

…………………………

I damfyran har Alingsås KIK haft en alldeles lysande vecka. Seger i den täta derbymatchen mot Hemsjö följdes av tre nya poäng mot Hestrafors. Nu talar allt för att det blir ett trelagsrace i den serien där utöver HIF och KIK även Brämhult ligger med och hugger om seriesegern.

…………………………

Alingsås IF spelade en märklig match mot Skene. Det hela avslutades med spel nio mot sju sedan utvisningarna haglat. Skenes kvittering kom på straff i slutminuten. Den första straffen bommades men av någon anledning fick skytten slå om och den och det hela slutade oavgjort. Dramatik på hög nivå.

…………………………

Gerdsken fortsätter att visa fin form och tog en ny seger i lördags. Utöver vinsten var det trevligt att Kristofer Profozic fick 20 minuter efter sina rejäla knäproblem. En intervju med Proffan finns att läsa här.

…………………………

Frisco fortsätter att köra över det mesta med häst och vagn i division 2. Borta mot svårspelade Skoftebyn blev det seger med 4-1 och nu ska väl inget kunna stoppa Anders Hindströms lagmaskin?

…………………………

Beatrice Persson blev stor rödvit hjälte när Holmalund vann mot QBIK med 1-0. Oerhört viktigt att studsa tillbaka efter två raka nederlag och nu ser tabellen fortsatt trevlig ut med Alingsåsögon sett.

…………………………

I Trollhättesexan tog Sollebrunn en seger borta mot Mjörn och nu ser det ut som att det står mellan SAIK och Trollhättan Syrianska. Tänk att de möts i den sista omgången på Nya Bjärkevi. Sicken match det kan bli.

…………………………

Satan vilket race det ser ut att bli i toppen av Varasexan. Ett gäng lag är inblandade och i dag gör Ardala och Vedum upp om viktiga poäng i det getingboet.

…………………………

I mellersta femman börjar tabelltoppen bli tydlig nu när de flesta lag spelat lika många matcher. Annelund är sju poäng efter Södra Ving med sju matcher kvar. Det borde inte kunna gå, utan Annelund får gå för kvalplatsen och hoppas på bättre utdelning där än i fjol. Men närmast väntar två tuffa matcher för Annelund mot Grolanda och Brämhult.

…………………………

Hudene har alla möjligheter att knipa kvalplatsen i fyran. Vinner man hängmatchen på onsdag är man ny tvåa bakom Vedum som tycks ha avgjort det hela.

…………………………

Benjamin Hacker har visat fin form på sistone och i går kom två nya mål. Kul – och viktigt att båda anfallarna hittar nätet.

…………………………

Elvir Ramadani hade höga förväntningar på sig i fjol men kanske inte levererade mål och assist i den utsträckning som många trott. I år har han smugit med lite i skymundan, och ser ut att kunna bli tungan på vågen i Gerdskens jakt på en kvalplats.

…………………………

Jango Saleh gjorde mål för Östadkulle i lördags. Jag hade helt missat att han återvänt till Lenavallen, men är han i form är det så klart en fin offensiv förstärkning.

…………………………

På tal om ÖSK och Saleh. Jangos bror Zerdest kallas av någon anledning för Zingo. Det måste väl vara lokalfotbollens goaste smeknamn?

…………………………

Ni har väl inte missat tabellsidan här på lokalfotboll.se/0322? Där kan ni enkelt hålla koll på alla streckstrider nu när det drar ihop sig till slutspurt i alla lokala serier.

…………………………

Det finns en lagledare där ute som direkt på slutsignal sms:ar in resultat och målskyttar till mig. Det kallar jag service.

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar